Esquí

Portillo-Lambea i Porté-Pujol, campions de Catalunya d’skimo per equips

La 34a Copa FEEC-Ferrino d’esquí de muntanya s’ha tancat a la Val d’Aran, amb la disputa de la 60a edició del Ral·li del CEC, el 8 d’abril. La cursa, que l’any passat va acollir la darrera de les proves de la Copa del Món de la ISMF, ha estat el marc del Campionat de Catalunya d’esquí de muntanya per equips.

L’organització del Ral·li, que havia previst té tres itineraris sortint des de la Borda de Lassus i arribant a Era Ribera (Bagergue), finalment ha modificat els plans inicials degut a les condicions i un any més s’ha sortit des dels voltants del Pla de Beret.

Malgrat haver tingut una meteorologia adversa s’ha pogut desenvolupar la cursa amb seguretat, cobrint un desnivell total de 1.800 metres positius, i arribant fins al Cap des Clòsos (2.417 metres) com a cota més alta.

La sortida s’ha donat sota una pluja fina, que a estones es convertia en neu, i amb una visibilitat baixa, que els traçadors han combatut amb un marcatge excel·lent. El circuit no ha estat molt tècnic, però els abundants canvis i unes baixades amb una neu prou bona han deixat a tots els participants un bon sabor de boca.

Els equips Aribau Portillo-Sergi Lambea i Minerva Porté-Fiona Pujol, campions catalans 

L’equip format per Jordi Alís i Joan Reyné, del CE Cerdanya Skimo Team, partia inicialment com a favorit per fer-se amb el títol català, però Reyné ha patit unes molèsties al genoll i s’han vist a abandonar en els primers compassos del Ral·li. La parella formada per Aribau Portillo (UE Sabadell) i Sergi Lambea (CE Madteam) ha pres llavors la veu cantant, liderant la cursa, acompanyats a vegades per la parella mixta formada per Marta Riba i Gerard Garreta, del CE La Pobla de Segur.

Lambea-Portillo i Riba-Garreta, dues primeres parelles a meta

Portillo i Lambea han estat els primers en creuar la meta i s’han proclamat campions de Catalunya d’esquí de muntanya per equips, amb un temps de 2 hores i 4 minuts. Poc després han creuat la meta Riba i Garreta, campions de la categoria mixta.

“Tot i el mal temps hem gaudit en les baixades, la neu estava bé, molt ràpida. La darrera ha sigut la més complicada. En les pujades també hem anat bé, no se’ns ha acumulat molta neu a les pells. Després de tota la temporada hem arribat cansats, però estem contents amb les sensacions. No esperàvem guanyar perquè la parella Alís-Reyné està a un altre nivell, però a l’abandonar ens hem posat al davant després de la primera pujada. Coneixíem el traçat d’altres competicions i ens ha agradat força avui”, ha comentat Aribau Portillo a meta.

Els campions de Catalunya

En categoria masculina absoluta, el subcampionat se l’han emportat Xavi Freixinet i Daniel Vilà, del CE Cerdanya Skimo Team. Tercers han estat Xavier Guiu (CE Cerdanya Pirineus) i David Garcia (UE Sant Joan de les Abadesses).

En dones, Minerva Porté (UE Vic) i Fiona Pujol (CE Sant Feliu de Codines) han estat les millors, amb un temps de 2 hores i 49 minuts, i s’han proclamat campiones de Catalunya. El subcampionat ha estat per Adriana Kyvik (CE Gràcia) i Ana Martínez (CEC).

Han entregat els premis Marc Tarrau, alcalde de Bagergue; Lluís Gómez, vicepresident del CEC; i Antoni Massagué, director tècnic de la FEEC.

Crònica de la FEEC

La notícia completa a aquí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)