Natació

Glasgow els espera

Natació. Belmonte va completar una bona actuació a l’Open Primavera guanyant les sis proves i fent cinc mínimes per al campionat d’Europa, on també seran les bracistes Vall i Garcia

Ahir, la natació catalana va acomiadar la participació en el campionat d’Espanya Open Primavera de Màlaga amb un balanç de disset títols i set mínimes per al campionat d’Europa de Glasgow, que tindrà lloc entre el 2 i el 12 d’agost.

Com és habitual, Mireia Belmonte (UCAM) va convertir en or tot el que va nedar. Ahir va culminar la seva col·lecció particular amb la victòria als 400 estils i havent complert tots els passos per assegurar-se la mínima. La campiona olímpica ha dominant les sis curses en què ha participat i s’ha assegurat la mínima de cinc proves –400, 800 i 1500 lliures i 200 i 400 estils–. Només es va encallar en la marca que li exigien en les semifinals dels 200 papallona, encara que ho va resoldre a la final. Ara espera que la direcció tècnica de la federació espanyola, amb el català Albert Tubella al capdavant, li doni el vistiplau perquè pugui competir també en la prova que la va consagrar en l’Olimp.

Una altra de les protagonistes a Màlaga, que ahir va pujar al graó més alt del podi, va ser Jessica Vall (Sant Andreu). La barcelonina, que dissabte havia batut el rècord d’Espanya dels 50 braça, va completar el domini en les proves de braça adjudicant-se el triomf en els 100 braça i superant el temps que se li havia resistit a les semifinals. Per això, també s’espera que els tècnics ho tinguin en compte i li atorguin un segon bitllet per a Glasgow. El que ja té assegurat és el dels 200 braça. La segona posició en la final dels 100 braça va ser per a Marina Garcia (Sabadell), que tornarà a una competició d’elit internacional després de complir els requisits en els 200 braça. El botí català en la jornada final del campionat espanyol es va completar amb la victòria de dos nedadors del Sant Andreu, el madrileny Alberto Lozano i la castellonenca Lidon Muñoz, en els 100 i els 50 papallona, respectivament.

Precisament Muñoz va signar una de les actuacions més destacades del campionat. Va batre dos rècords d’Espanya (50 i 100 lliures) i es va embutxacar tres bitllets per al campionat d’Europa.

Finalment, també van aconseguir títols durant els cinc dies de competició, però sense mínima, Àfrica Zamorano, del CN Sant Andreu, en els 200 esquena i Judit Ignacio, del CN Sabadell, en els 100 papallona ,i la mallorquina del CN Terrassa, Melani Costa, en els 200 lliures. Amb tot, les tres nedadores tenen moltes opcions de ser convocades per disputar algun dels relleus: el 4x200 lliures i el 4x200 estils.