Un empat no tan dolent

Handbol. El Bordils desaprofita una jugada quan falta 1 minut per al final que gairebé li hauria donat la victòria, però arrenca un empat contra el Palma, li guanya l’‘average’ i escala dos llocs

BORDILS 0 PALMA 0

BORDILS:González, Mach (4), Xicu Reixach (3), Márquez (1), Combis, Prat (1), Palahí (5), Masó, Comas, Vilanova, Oliver, Moreno, Montes (1), Martínez (1), Hospital (2), Pep Reixach (2).PALMA:Del Castillo (1), Ruiz (2), Consuegra (4), Bojcic, Morales (2), Agustín, Montes, Moreno, Povedano (2), Requena (4), Morgado (5) i Martins.GOLS:1-1, 4-4, 6-5, 6-6, 9-7, 11-9; 12-12, 13-14, 14-14, 18-16, 19-19 i 20-20.ÀRBITRES:Arcos i García.

La propera (22-04-18)

Lanzarote-Los Dólmenes; Torrelavega-Barça B; P. Del Río-Ciudad Real; Alcobendas-Bordils; Villa de Aranda-Cisne; Madrid-Sinfín; Covadonga-Agustinos; Viveros Herol-Amenabar.

El Bordils va desaprofitar una jugada per segellar la victòria contra el Palma del Río, però l’empat a 20 aconseguit al Blanc-i-verd li permet tenir l’average a favor contra aquest rival directe –els de Catarain van guanyar en la primera volta 23 a 24– i avançar dues posicions en la classificació de la lliga, en què ara ja és a dos punts del descens. Minvat per l’exclusió de Vilanova quan faltava 1:55 per al final, el Bordils va encarar el tram final del partit amb un gol d’avantatge (20-19) i només cinc homes de camp. La precipitació en la penúltima jugada de què va disposar –s’hauria posat a dos– va permetre que el Palma del Río assolís l’empat en el seu últim atac. Palahí, de falta, va tenir l’oportunitat de desfer l’empat 3 segons abans del final, però el porter visitant va aturar el seu xut.

La millor defensa de la lliga va arribar a Bordils disposat a fer-la efectiva. És ben cert que en els primes minuts el Bordils només va poder fer un gol, però tampoc el Palma del Río va poder superar més d’un cop la porteria local. Jordi ho va evitar amb dues aturades en 3 minuts. El Bordils va anar a remolc fins al 3-4, moment en què Mach, molt murri enganyant Moreno, va assolir l’empat previ al domini blanc-i-verd, que aconseguiria Xicu. La defensa visitant va començar a fallar, però el seu porter va evitar un avantatge més alt del Bordils amb tres aturades de mèrit en la pitjor fase de joc del Palma del Río. Hospital, però, va aconseguir un avantatge de tres gols (9-6, 24’) i el Bordils va marxar al descans amb dos amunt.

El Palma va sortir accelerat en el segon temps. Va desfer l’avantatge local en 5 minuts amb un parcial d’1-4. Morgado, un corcó ahir, va posar el 12-14 després de diverses pèrdues i pals del Bordils. Mario i Mach van tornar a avançar l’equip (15-14, 45’). Palahí, determinant, va obrir els últims deu minuts amb un gol que deixava el Bordils amb tres d’avantatge. Un marge important amb només 10 minuts en el cronòmetre.

De nou, però, el Bordils es va deixar remuntar la diferència en només 2 minuts a causa de les pèrdues de pilota (19-19). El Blanc-i-verd va esclatar en una jugada en què els àrbitres no van xiular unes passes clares del Palma del Río. L’ambient es va enervar fins a assolir les puntes d’alta tensió pròpies d’aquesta pista. Mach va desencallar el partit amb el seu tercer gol (20-19, 57’). El moment clau va arribar amb la segona exclusió de Vilanova. El Bordils es va veure abocat a acabar el partit amb un jugador menys, però guanyava d’un i tenia la pilota. Cata va demanar temps mort quan faltava 1:05 per al final, però l’estratègia dissenyada se’n va anar en orris per la precipitació de Pep Reixach, que malgrat tot va vorejar el pal amb el seu xut. Morales va fer el gol de l’empat 20 segons abans del final, amb poc marge per al Bordils. Malgrat tot ho va intentar en rebre una falta en la línia de 9 metres. Palahí ho va intentar, va superar la barrera, però es va estavellar contra el porter del Palma.

LES REACCIONS

Hi ha hagut una precipitació en la penúltima jugada. No ha estat la decisió més adequada perquè no hi havia passiu
Tenim la diferència a favor amb el Palma del Río. Tenim 21 punts i crec que la permanència molt de cara
Sergi Catarain
Ens han remuntat dos cops i no hem pres decisions correctes amb el 7 contra 6 que ens donessin un gol