Futbol sala

Hongria, amb un somriure

Futbol sala. Jordi Illa, preparador físic del Barça Lassa, coneix bé el Györ, semifinalista de la UEFA Futsal Cup i equip que va entrenar dos anys

El Barça-Inter de demà en les semifinals de la UEFA Futsal Cup ha deixat en segon pla els protagonistes de la segona semifinal. L’Sporting de Portugal és el gran candidat a accedir a la final davant el Györ, un modest equip hongarès que dirigeix Javi Rodríguez i que viatja a Saragossa amb el cartell de ventafocs. “Pitjors coses s’han vist. Tampoc ningú s’esperava que arribessin a la final a quatre”, reconeix Jordi Illa, actual preparador físic del Barça i exentrenador dels hongaresos.

Illa, tot i la seva joventut, ha voltat per mig món gràcies al futbol sala. Una de les experiències més profitoses va ser a Hongria, on hi va estar tres anys i mig i d’on guarda grans records i bones amistats. De la mà de Sito Rivera, va formar part del cos tècnic de la selecció hongaresa i va acabar en un equip de futbol 11 de la ciutat de Györ, una localitat a uns 100 quilòmetres de Budapest situada prop de la frontera amb Àustria. “Es nota la influència alemanya i austríaca. És una ciutat amb molta energia i molt rica. Com el país, vaja...”, explica Illa, preparador físic del Barça des que Andreu Plaza va aconseguir les regnes del primer equip. La mala trajectòria de l’equip de futbol sala va fer que la directiva del Györ pensés en ell per fer d’entrenador. No van errar perquè Illa va respondre guanyant el triplet hongarès dues vegades seguides. “Tenen un bloc de jugadors hongaresos joves i gent espanyola com l’Alex Constantino i en Juanra, que són bons amics i que em van ajudar molt durant la meva etapa allà. Serà una alegria retrobar-nos en una cita així. Tant de bo donin guerra”, conclou Illa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)