Tennis

Nadal continua afamat

El voraç balear venç Nishikori per 6-3 i 6-2 en la final de Montecarlo i es converteix en el primer tennista de la història que guanya onze vegades un torneig ATP. Arriba al Barcelona Open Banc Sabadell pletòric amb l’objectiu de repetir la fita

Rafa Nadal (1) va constatar ahir per enèsima vegada el seu regnat indiscutible en el tennis sobre terra batuda i va derrotar el japonès Kei Nishikori per 6-3 i 6-2 en una hora i 33 minuts en la final del Masters 1000 de Montecarlo. Nadal es converteix en el primer tennista de la història que guanya onze vegades un mateix torneig ATP i aquesta setmana lluitarà per igualar la fita brutal en el Barcelona Open Banc Sabadell. L’onzè de Roland Garros és en l’horitzó. Sigui com vulgui, el títol aferma el balear al capdavant de l’ATP. El triomf del japonès hauria restituït Roger Federer al capdamunt. L’asiàtic ascendeix fins al lloc 22è. Nadal ha guanyat onze títols en dotze finals en el torneig monegasc en quinze participacions.

Certament, el balear tenia comptes pendents amb l’asiàtic. No en va, Nishikori li va arrabassar la medalla de bronze en els Jocs de Rio. Ahir i malgrat que va refermar la seva recuperació després d’una etapa complicada de lesions, el de Shimane no va tenir fons d’armari per aturar el manacorí. Nadal suma el seu 31è títol de la graduació Masters 1000, més que ningú, i desempata amb Novak Djokovic.

Nishikori va patir deu minuts per resoldre el seu primer torn de servei. Es va fer un tip d’esbufegar per aguantar el ritme del balear, però va salvar una perillosa pilota de break. En el joc posterior, a més, va clavar una bona queixalada consumant, amb un contraatac deixat, el primer trencament del partit (1-2). El manacorí s’hi va regirar amb rapidesa en el joc posterior (2-2), concretant la igualtat amb una doble falta fatal del japonès. L’alegria li va durar ben poc, a Nishikori. Inspirat amb el revés, el segon break de Nadal en el sisè joc va marcar el desenllaç del primer acte (4-2). A partir d’aquest moment, en va fer prou assegurant el seu servei per segellar el primer set (6-3).

Un error inexplicable en una volea de revés va encendre les alarmes des del punt de vist de l’asiàtic en el primer joc del segon parcial. Nadal, però, no va convertir la pilota de trencament. A pesar que Nishikori va delectar amb el seu estètic i eficaç revés a sobrebot que dona molta velocitat al joc i pressiona el rival, Nadal no va alterar els seus bioritmes guanyadors i va trencar en el tercer de joc del segon acte (2-1). Nishikori va reclamar la pilota però el jutge de cadira va corroborar que va tocar la línia. La piconadora va continuar funcionant a ple rendiment amb un altre trencament (5-1), i el japonès, fos i alhora resignat, ja no va poder suportar les embranzides. Nishikori va guanyar el seu servei en blanc (5-2), però Nadal va anar de cara a barraca.

LA FRASE

Els últims cinc mesos han estat molt durs, molt difícils, i sempre és una alegria poder guanyar a Montecarlo

El Godó arrenca avui amb un cartell farcit de figures

El fitxatge inesperat del serbi Novak Djokovic ha acabat d’arrodonir el cartell de luxe de la present edició del Barcelona Open Banc Sabadell. Amb Nadal, el número 1, i el balcànic, ara el 13è de l’ATP, el quadre final inclou dos dels quatre jugadors que han obtingut més èxits i notorietat en el tennis mundial en la darrera dècada al costat de Federer i Murray. El balear i el serbi es podrien trobar en els quarts. Serà la segona participació de Djokovic, que va prendre part en el torneig del 2006. El Godó d’enguany té quatre jugadors situats en el top 10 –Nadal (1), Dimitrov (5), Thiem (7) i Goffin (10)– i cinc dels vuits tennistes que han accedit als quarts del Masters 1000 de Montecarlo, amb Nishikori, tres cops finalista del Godó i dos cops campió el 2013 i el 2014, afegit a la nòmina. La presència asiàtica es reforça amb el coreà i semifinalista a Austràlia Hyeon Chung (19è), que l’any passat va caure contra Nadal en els quarts. Un altre dels joves que despunten i que pertany al RCT Barcelona és el rus Andrei Rublev (33è).

Ramos, Robredo i Granollers

A més del mataroní Albert Ramos (15), que ha accedit al quadre gràcies al seu rànquing i que s’enfrontarà en la segona eliminatòria al vencedor del duel entre el nord-americà Jared Donaldson i un jugador de la prèvia, dos catalans més i també pertanyents al RCT Barcelona jugaran el Barcelona Open Banc Sabadell convidats per l’organització. L’olotí Tommy Robredo (202è) afrontarà el torneig per dissetena vegada després d’haver-ne estat campió el 2004. Se les haurà amb el gegant croat Ivo Karlovic (39è). El barceloní Marcel Granollers (129è) afrontarà la tretzena participació. El seu rival en la primera eliminatòria és el kazakh Mikhaïl Kukushkin (95è).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)