Convidats de pedra

Handbol. El Bordils, amb un equip de circumstàncies, tanca la lliga amb una derrota previsible a la pista d’un equip que necessitava guanyar per assegurar-se el segon lloc

NAVA 27 BORDILS 21

VIVEROS HEROL NAVA:Juárez (1), Seabra, Casado (3), Virseda (2), Sánchez, Villagran (2), Ajo (1), García (1), Alonso, Llopis (6), Tello (2), Lamariano, Brakocevic (4), Kisslelev (1), Moreno (2) i Tavares (2).BORDILS:González, Uri Márquez (5), Prat (2), Palahí (5), Comas, Vilanova, Oliver (2), Moreno (1), Hospital (2), Ferran Pou (1), Vílchez, Carles Pou (1) i Fornés (2).PARCIALS:4-2, 7-6, 11-6, 13-8, 14-9, 16-10; 18-10, 21-12, 21-14, 23-16, 25-17 i 27-21.ÀRBITRE:Garcia i Vinagre. Van excloure Seabra, García i Brakocevic, del Nava; i Prat (2), Palahí, Vilanova, Oliver, Carles Pou i Fornès.PÚBLIC:989 espectadors

Fase d’ascens:
Viveros Herol, Los Dólmenes, Sinfín i Ciudad Real.
Baixen:
Villa de Aranda, Lanzarote i Madrid.

El Bordils, amb la permanència assegurada des de feia set dies, va tancar la lliga amb una derrota previsible contra el Viveros Herol de Nava, l’equip que organitzarà la fase d’ascens a l’Asobal, amb l’aspiració d’obtenir un ascens que seria històric per a aquest modest club. En aquest sentit, el Bordils va exercir d’espàrring idoni perquè va competir amb encert des del principi i durant algunes fases del partit va plantar cara.

Des del principi els locals, obligats a aconseguir la victòria per segellar el segon lloc, van plantar-se amb un rocós 6-0 en defensa que va dificultar la feina als gironins, sense el seu organitzador habitual en atac. Malgrat tot, l’equip de Catarain es va mantenir sencer, sobretot en els deu primers minuts (7-6). Un parcial de 4-0 va començar a trencar el partit i abans del descans, tot i un temps mort de l’entrenador bordilenc, els de casa van poder aconseguir una diferència gairebé definitiva (16-10) fent valer les seves constants rotacions i la força física dels seus millors defensors.

Després de la represa Uri Márquez va mantenir el Bordils en atac i les diferències tampoc es van disparar perquè l’entrenador local, amb el partit a la butxaca, va començar a pensar ja en la fase d’ascens.

Les múltiples baixes del Bordils van permetre a Catarain donar minuts a jugadors joves i va fer debutar en la categoria l’extrem Carles Pau –que ha jugat aquesta temporada en el tercer equip a primera catalana– i el pivot del segon equip Edu Vílchez –fill del conegut exjugador i entrenador de múltiples equips del futbol gironí–. També van tenir minuts altres joves jugadors com Adrià Fornés i Ferran Pou.

Duel de golejadors

El partit va servir per enfrontar cara a cara dos dels grans canoners de la lliga, el local Agustín Casado, màxim golejador del campionat, i Arnau Palahí, que amb els cinc d’ahir va arribar fins als 165, el tercer millor de la lliga.

El Bordils tornarà a la competició en la copa Catalunya a partir del 9 de juny contra un rival que encara no se sap.