Títol amb autoritat

El Barça Lassa va ser molt superior i va guanyar el trofeu amb claredat contra el Fraikin Granollers

El partit va tenir un ritme molt alt, amb constants contraatacs i jugades ràpides

BARÇA 46 GRANOLLERS 27

BARÇA LASSA:Pérez de Vargas, Tomàs (5), Entrerríos (4), Sorhaindo (1), Ariño (3), Rivera (11, 3p), N’Guessan (5), Syprzak (3), Borges (1), Dolenec (5, 1 p.), Mem (3), Morros, Lenne (2), Palmarsson (1), Aleix Gómez (2) i Ristovski (p.s.).FRAIKIN GRANOLLERS:Guardia, Cabanas, Porras, Bernatonis, Edgar Pérez (7), Marc Garcia, Ferrer, Figueras (6), Cañellas (1), Pujol, Gassama, Rakocija (7), Da Silva (2), Márquez (2), Tarrafeta (2) i Gavanach (p.s.).PARCIALS CADA CINC MINUTS:5-1, 9-5, 14-6, 15-9, 21-11, 25-14 (descans), 29-16, 33-18, 36-21, 39-23, 42-25 i 46-27.

El Barça Lassa va guanyar la seva cinquena supercopa catalana amb molta autoritat contra el Fraikin Granollers en un partit que va dominar des de l’inici i en què no va patir gens per aconseguir la victòria. El conjunt blaugrana va posar fi a la temporada guanyant el sisè títol dels set que ha disputat enguany. La final de la supercopa catalana disputada a Agramunt va omplir el pavelló i va fer gaudir els espectadors d’un bon espectacle ja que el joc va ser molt ràpid, els dos equips van anar a l’atac oblidant una mica les tasques defensives i hi va haver moltes jugades de contraatac. En el conjunt blaugrana van destacar Valero Rivera, que va rebre el trofeu de màxim golejador, i el porter Borko Ristovski, que va ser escollit el millor porter. L’MVP de la final, però, va ser el jugador del conjunt vallesà Adrià Figueras.

El conjunt blaugrana va sortir molt concentrat a la pista i en els primers tres minuts es va situar amb un 4-0 i a partir d’aquí va anar ampliant l’avantatge. El Granollers no va marcar el seu primer gol fins al cap de tres minuts i mig de partit, i sempre va anar al darrere en el marcador. En el conjunt blaugrana Jure Dolenec i Valero Rivera es van mostrar molt efectius de cara a gol, mentre que en el conjunt vallesà Adrià Figueras i Edgar Pérez eren els que marcaven els gols. El Barça va arribar als deu gols d’avantatge en el minut 24 i en arribar al descans ja n’havia aconseguit onze, amb el 25-14.

El Barça va canviar de porter en la segona meitat i Borko Ristovski va començar el seu recital d’aturades, dotze en total. Tres aturades seguides seves van permetre al Barça arribar fins als quinze gols d’avantatge, 33-18 en el minut 40. El Granollers va intentar seguir treballant per aturar aquest marcador tan ampli i per moments ho va aconseguir. El conjunt blaugrana va continuar però no va abaixar el ritme i va seguir aprofitant sobretot les seves accions al contraatac. En els darrers deu minuts el tècnic del Granollers també va donar l’oportunitat de jugar al segon porter, el jove Pol Gavanach –Almeida és amb la selecció del Brasil–, i va fer algunes bones aturades. En els darrers minuts Valero Rivera va tornar amb el seu encert golejador i a dos minuts del final va situar el màxim avantatge de dinou gols, 45-26, i va arribar als onze gols anotats.

Barça-Granollers 46-27
Ens ha passat per damunt amb bastanta facilitat i han estat encertats en el contraatac
Marc Cañellas
JUGADOR del Granollers
Hem anat a totes, ens han sortit bé les coses i hem jugat bé. La defensa ens ha donat avantatge
Valero Rivera
JUGADOR DEL BARÇA

Tres catalans a divisió de plata

La segona categoria estatal tindrà tres equips catalans la temporada que ve: el Barça B, el Bordils i el Sant Martí Adrianenc. La divisió d’honor plata disposarà una campanya més del filial blaugrana –va acabar quart aquest curs–, i el club ja ha anunciat que es faran canvis importants i arribaran joves promeses; ja han fitxat dos jugadors alemanys, que puguin fer el salt al primer equip.

El conjunt gironí ha completat la cinquena temporada en la categoria amb una nova permanència (11è) i continuarà amb aquest objectiu. El conjunt barceloní va aconseguir pujar després de ser primer en el grup català de primera estatal i guanyar la fase d’ascens.

Cabanas i Porras, al Benidorm

Quatre dels jugadors del Fraikin Granollers que van jugar ahir l’últim partit amb el club continuaran probablement la temporada vinent a l’Asobal. El Benidorm ja ha anunciat els fixatges del pivot Jorge Porras i de l’extrem Álvaro Cabanas, que va mostrar el desig de tornar al País Valencià, on es va formar com a jugador. Albert Pujol, especialista defensiu, jugarà a l’Anaitasuna, a Navarra, i el lateral brasiler Jorge Silva jugarà –tot i que falta confirmació oficial– al Ciudad Encantada. Alguns mitjans situen el màxim golejador de l’equip i l’heroi del triomf al Palau, el lituà Roland Bernatonis, en la lliga hongaresa, concretament a l’Eger, mentre que Marc Cañellas ja ha signat el contracte per dues temporades amb el Kristianstad, de la lliga sueca.

Pel que fa a les altes, només està confirmada la de l’internacional Antonio García, ara en la lliga romanesa, però l’equip d’Antonio Rama necessita incorporar jugadors en totes les posicions a causa de les baixes. A més, tornarà a jugar la copa EHF.