Atletisme

Ronnie Baker progressa adequadament a Roma

Atletisme. El líder de l’any va tornar a guanyar la partida a Coleman, que en el tram final dels 100 m es va deixar anar i no va poder passar del quart lloc

El nord-americà Ronnie Baker és el velocista més en forma del moment. Dissabte passat es va imposar en la reunió d’Eugene amb uns ventosos 9.78 (2,4 m/s) i ahir va tornar a signar la victòria en la Golden Gala de Roma, quarta cita de la lliga del Diamant, amb un registre homologable de 9.93, que suposa la millor marca mundial de l’any. El campió i recordista mundial de 60 m, Christian Coleman, va fer valer la seva elèctrica sortida per liderar la cursa fins més enllà de l’equador, però no va tenir capacitat per resistir la progressió i la major amplitud de gambada del seu rival. De fet, Coleman es va deixar anar en el tram final i es va veure superat, també, pel veterà francès Jimmy Vicaut (10.02) i el sorprenent italià de només 19 anys Filippo Tortu (10.04), tots dos per sobre dels 10 segons. Coleman va creuar la meta en quart lloc (10.06).

El duel al fossar de salt de llargada entre el sud-africà Luvo Manyonga (8,58 m) i el jove cubà Juan Miguel Echevarría (8,53), i l’exhibició del qatarià Abderrahman Samba en els 400 m tanques (47.48) van ser dos dels punts àlgids de la Golden Gala de Roma. La pròxima cita serà el 7 de juny a Oslo.

Mechaal, tretzè en els 1.500 m

Quinze dies després d’haver competit en la copa d’Europa de 10.000 m i en plena càrrega d’entrenaments, el palamosí Adel Mechaal no va poder resistir l’exigent ritme dels 1.500 m i es va haver de conformar amb la tretzena posició, amb 3:39.14. Amb un atac llarg de 300 metres, el kenyà Timothy Cheruiyot va ser el més fort en el tram final i va assolir la victòria amb el millor registre del curs (3:31.22). Ahir també va reaparèixer en els 400 m el velocista del FC Barcelona Óscar Husillos després de la seva eliminació en la final del mundial en pista coberta. L’atleta d’Astudillo, amb la vista fixada en l’europeu de Berlín, va complir amb un registre de 46.04, tot i que no va poder evitar la novena i última posició.