Ciclisme

La llei de Freixer i Terradas

Ciclisme. Els líders de l’Open BTT Girona 2018 Càrniques Celrà van repetir triomf, ahir a Sant Hilari

Francesc Freixer (Bicis Esteve) i Laura Terradas (Irontech Ambisist Fornells) van imposar la seva llei en l’Open BTT Girona 2018 Càrniques Celrà, campionat del qual han guanyat les dues curses disputades en menys d’una setmana. Ja van fer-ho a Quart diumenge passat en la tercera cita del calendari i, ahir en la quarta disputada a Sant Hilari Sacalm, hi van tornar. De fet, en el cas de la corredora del Fornells, és el quart triomf en quatre curses disputades i, abans que es tanqui l’Open d’aquí un mes en la cita que organitza el seu club, ja és la vencedora de la general. Un triomf que també té lligat Francesc Freixer i la majoria de líders de les altres categories, els campions gironins de les quals es van proclamar ahir.

Freixer (Bicis Esteve) va aconseguir el seu tercer triomf, tots de manera consecutiva, en les quatre curses disputades. I ho va fer després de completar la primera volta al circuit, de 5.300 m a l’entorn de la zona esportiva de Sant Hilari, en tercer lloc, darrere de Narcís Lopes (Biking Point) primer i anterior líder a la general; i Jaume Casals (Scott), segon –van acabar segon i tercer–. A la segona volta l’osonenc de l’Esteve ja va obtenir el control de la cursa i la va guanyar sense problemes. El títol elit gironí va ser per a Lopes. Gerard Blanch (Massi) va ser el vencedor de la categoria sub-23 i Eloi Batllori (Medinyà) de la màster 30; de les quals també són líders.

Terradas (Irontech) va completar el triomf parcial i en la general amb el campionat gironí. Com Martí Cateura (Coluer) en la categoria júnior i Santi Martínez (Bicis Esteve) en la màster 40. Sílvia Roura (Bicis Esteve) va guanyar en la categoria sub-23 femenina, que lidera Júlia Ribas (Catema.cat). Pau Viladelbosch (Jufré Vic) va guanyar en la cursa de casa seva –és de Sant Hilari– i es va situar líder a més de guanyar el títol gironí. Ainhoa Aguilar (la Torreta) va guanyar la cursa en júnior femení i Alba Malagon (Artsport) és la líder de l’Open i campiona gironina. Clàudia Vives (Bike Garraf) va guanyar ahir i lidera la general cadet. Paula Barroso (Palafrugell) va ser proclamada campiona de Girona. En màster 60, el títol, el triomf parcial i el lideratge és de Quim Esparraguera (Gerunda) i, en 50, la cursa va ser per a Miquel Llaudet i Pere Batllori es va adjudicar el títol i és el primer a la general.

En categories de promoció, la Kids Cup –els campions gironins es proclamaran el mes d’octubre en el marc de la Tramun– els vencedors van ser Adrià Franquesa (Jufré Vic-ETB) i Paula Recio (CC Palafrugell) en la categoria infantil, Adrià Pericas (Centelles) i Kyra Galí (Vilajuïga), alevina; Ot Colom (Vilajuïga) i Laia Rodríguez (la Torreta), principiant, Rubén Caballero (Bike Garraf) i Zaira Garcia (Jufré Vic-ETB) benjamina i Jordi Sala (Sant Gregori i el Llémena) i Cesca Comas (Cromoly) prebenjamina.