Ciclisme

Puigcerdà tanca les Challenge Series

Ciclisme. Sis-cents corredors en la cita cerdana amb triomf de Noguera i Biguet, i títols per a Calmet i Roura

Adrià Noguera (BUFF) i Gisela Biguet (CC BAS) van ser els vencedors de la Cerdanya MTB Challenge, ahir en la distància marató de 77 km i 2.000 metres de desnivell positiu –el recorregut s’acostava als 2.000 metres d’altitud a l’estació nòrdica de Guils Fontaner– en la tercera i última cita de les MTB Challenge Series by Klassmark Bike, que amb les proves de l’Empordà i el Gironès ha comptat amb prop de dos mil participants i que va proclamar campions Ricard Calmet (The Cyclery) i Sílvia Roura (Esteve Team).

La prova cerdana va comptar amb 600 participants inclosos els del recorregut ral·li de 42 quilòmetres i 800 metres. El duel del dia el van protagonitzar Noguera i Oriol Colomé (Bicis Esteve), vencedor del campionat el 2017 i que va afegir una nova estació al seu particular viacrucis de problemes mecànics aquesta temporada. Una punxada a la roda del darrere després de liderar la cursa des de l’inici amb Adrià Noguera el va deixar sense opcions de disputar la victòria amb el corredor del Lluçanès i va acabar en el sisè lloc. Adrià Noguera va fer un temps de 3h51:52 i Sergi Oller (Motos Camps Banyoles) va ser segon a gairebé vuit minuts. Ricard Calmet, que es va jugar el podi amb Carlos Portilla (Biking Point), va acabar quart, com en el Gironès –a l’Empordà va ser segon–. En la cursa femenina el guió va ser del tot diferent: Janette Solsona (CC Bici 3.0) era la primera amb set minuts d’avantatge al pas per a Guils Fontanera, al quilòmetre 57. Però Biguet, llavors tercera, va protagonitzar una espectacular remuntada i va ser la primera de la distància marató amb 5h12:48. Solsona va ser segona a un minut i mig i Helena Isanta (Esierribikes) va completar el podi amb 5h17:32.

Pierre Le Naour (Team Fargues Guereau) amb 1h54:17 va ser el més ràpid en completar el recorregut ral·li, la vencedora del qual va ser l’esquiadora de muntanya Júlia Casanovas (CC Bellver) amb 2h27:29.

Jordi Soldevila i Natàlia Cebrià es van adjudicar la general de la distància curta i, els vencedors per equips en la llarga van ser Pedro Torrent i Gerard Sabaté (Biking Point) en masculins, Laia Riera i Sílvia Vilardell (Vincles-Monbike) en femenins i Núria Lauco i Àlex Albala (BH Concept BCN Store) en mixtes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)