Tennis

Serena pren mal i plega

Tennis. Una lesió en el pectoral impedeix l’esperat duel contra Xaràpova, que s’enfrontarà a Muguruza en els quarts de Roland Garros. Nadal passa fluix i el seu rival serà Schwartzman

El gran partit de la jornada hauria d’haver estat el retrobament de Serena Williams i Maria Xaràpova (28), un clàssic del segle. No en va, s’havien enfrontat abans en una sèrie de 21 partits –19-2 per a la nord-americana amb quatre finals de Grand Slam incloses. Feia dos anys que no es trobaven –Austràlia 2016– i fa catorze anys que la russa no supera la campiona de 23 títols de Grand Slam –tres de Roland Garros. Xaràpova n’ha guanyat tres –dos a París– i ha tornat al primer pla després d’haver estat sancionada. Serena es va perdre el curs passat perquè va ser mare i havia arribat als vuitens trampejant. Enguany tot just havia disputat quatre partits –2/2– abans d’aterrar a París. Però el cinquè duel sobre terra –4-0 per a Serena– no es va escenificar per culpa d’una inoportuna lesió en el pectoral dret de la nord-americana, que pel que sembla s’hauria pogut agreujar quan va jugar els dobles diumenge al costat de la seva germana Venus. “No puc servir, estic decebuda”, va lamentar.

Xaràpova jugarà contra la jugadora del CT Barcino Garbiñe Muguruza (3), que dominava Lesia Tsurenko (39a) per 2-0 quan la ucraïnesa es va retirar per una estrebada muscular a la cuixa esquerra. La russa Daria Kasatkina (14) va consumar la sorpresa que duia entre mans des de diumenge quan el partit es va suspendre amb 3-3 del segon set i va eliminar la danesa i campiona a Austràlia Caroline Wozniacki (2): 7-6 (5) i 6-3. Se les haurà amb la nord-americana Sloane Stephens (10). L’altre emparellament de quarts el dirimiran l’alemanya Angelique Kerber (12) i la romanesa Simona Halep (1). La teutona va destrossar Caroline Garcia (7) en 67 minuts, l’única francesa que quedava. Halep, fulminant, va esbandir la belga Elise Mertens (16) per 6-2 i 6-1 en 59 minuts.

El miracle Schwartzman

Si hi ha un jugador que fins ara havia passat desapercebut i havia anat fent la feina amb solvència és el sud-africà Kevin Anderson (6), finalista de l’obert dels EUA el 2017. Ahir estava atropellant l’argentí de 25 anys Diego El Peque Schwartzman (11): 6-1 i 6-2 amb 7 actes i 31 cops guanyadors. Estava a només dos punts de tancar el partit. Dominava per 30-15 i 6-5 del tercer acte quan l’argentí va ressuscitar d’entre els eliminats. Va guanyar el tercer set i es va fer seu el quart, aixecant altre cop un 4-5, amb un 7-0 en el tie-break, un atac furibund a la línia de flotació del sud-africà i va aprofitar l’embranzida i l’ofuscació del rival en el cinquè: 1-6, 2-6, 7-5, 7-6 (0) i 6-2 en tres hores i 51 minuts. El premi gros serà jugar contra Nadal, al qual mai ha derrotat: 5-0.

El descarat alemany Maximilian Marterer (70è de l’ATP), excels de sortida , li va clavar un 0-2 precisament al balear. Nadal, que va celebrar el triomf 900 en l’ATP i que ara ja acumula 37 sets seguits guanyats a París, no es va deixar intimidar, va agafar les mides de la pista i va restablir la normalitat amb un parcial de 5-0. El balear, segur i cada cop més agressiu, va endur-se un partit sense més història davant d’un rival que s’ha reivindicat arribant als vuitens i que va vendre molt cara la seva pell en el tercer acte, obligant a Nadal a igualar dos trencaments i a batre’l en el desempat: 6-3, 6-2 i 7-6 (4). Nadal atresora 234 victòries en Grand Slam i desempata amb Jimmy Connors. Encara és tercer rere Roger Federer (332) i Novak Djokovic (244). L’altre emparellament de quarts el jugaran el croat Marin Cilic (3), que va tenir feina contra l’italià Fabio Fognini (18) –6-4. 6-1, 3-6, 6-7 (4) i 6-3–, i l’argentí Juan Martín del Potro (5), que va vèncer el nord-americà John Isner (9) sense perdre cap servei i esgarrapant tres valuosos trencaments, un en cada set: 6-4, 6-4, 6-4.

HOMES. Vuitens de final
(1) Nadal -Marterer 6-3, 6-2, 7-6
(3) Cilic - (18) Fognini 6-4, 6-1, 3-6, 6-7, 6-3,
(5) Del Potro - (9) Isner 6-4, 6-4, 6-4
(11) Schwartzman - (6) Anderson 1-6, 2-6, 7-6, ,7-6,6-2
DONES. Vuitens de final
(1) Halep - (16) Mertens 6-2, 6-1
(14) Kasatkina - (2) Wozniacki 7-6, 6-3
(3) Muguruza - Tsurenko 2-0 i retirada
(28) Xaràpvoa - Williams reti. Williams
(12) Kerber - (7) Garcia 6-2, 6-3
Philippe Chatrier. 14 h
(7) Dominic Thiem - 82) Alexandr Zverev
(10) Sloane Stephens - (14) D. Kasatkina
Suzanne-Lenglen. 14 h
Yulia Putintseva - (13) Madison Keys
Marco Cecchinato - (20) Novak Djokovic
Schwartzman va preparar Roland Garros a l’acadèmia però no el convidaré més. Sempre que ve surt disparat
Rafa Nadal
900
Triomfs.
acumula Nadal en l’ATP des que es va estrenar l’any 2002 en l’obert de Mallorca.

Marc López i Feli López, brillants semifinalistes

El català Marc López i el toledà Feli López, campions de dobles de Roland Garros 2016, van afegir ahir un nou èxit a la seva trajectòria superant als tercers favorits, el finlandès Henri Kontinen i l’australià John Peers per 6-4, 6-7 (2) i 7-6 (3) i jugaran les semifinals de París contra els vencedors del partit entre els colombians Cabal-Farah (5) davant de l’austríac Oliver Marach i el croat Mate Pavic (2). Els López van donar la primera gran estocada del partit amb un trencament (1/6) en el novè joc i van consolidar l’avantatge tancant el primer parcial amb el seu servei (6-4). Bufar i fer ampolles, els López van tornar a trencar en el primer joc del segon set i es van situar amb un prometedor 2-0 davant dels seus qualificats rivals. Van repetir l’operació amb el tercer ‘break’ en el tercer joc (3/8) segurament amb més facilitat de la prevista. Per fregar-se els ulls. Kontinen-Pers, però, van reaccionar amb virulència amb dos trencaments consecutius (4-5), van forçar el ‘tie-break’ i van ser superiors (7-2). en plena efervescència, el finlandès i l’australià van tornar a trencar en el tercer joc del tercer acte. Els López van serrar les dents i van sobreviure amb 5-4 en contra i servei dels rivals (5-5) . Van guanyat a més el seu servei (6-5) i el partit es va decidir en un altre ‘tie-break’ en què van ser prou superiors: 7-3. Els López busquen el seu segon títol de l’any després d’haver estat campions al Barcelona Open Banc Sabadell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)