Handbol

Aquesta copa sí que ‘mola’

Handbol. El Bordils recupera el títol català, després d’un parèntesi de dues temporades, i tanca la temporada celebrant el triomf al Blanc i Verd

BORDILS 31 SANES 23

CLUB HANDBOL BORDILS:González, Mach (6), Xicu Reixach, Márquez (7), Combis (2), Prat (3), Palahí (6), Masó, Comas, Vilanova, Oliver (1), Moreno (2), Hospital (2) i Pep Reixach (1).H. SANT ESTEVE SESROVIRES:Jordan (2), Sesplugues 81), Abadal, Gràcia (5), Pujol (1), Puget, Escudero (3), Víctor Ridao (1), Falguera (1), Bonas, Sobrino (1), Domingo (1), Cazalla (5) i Ruben Ridao (2).PARCIALS:2-2, 4-3, 7-4, 9-4, 10-7, 13-10; 16-13, 20-16, 24-19, 28-22 i 31-23.ÀRBITRES:Quintanar Manzano i Millan Cazorla. Exclusions a Márquez, Palahí, Vilanova i Hospital del Bordils i a Sesplugues, Abadal i Bautista (segon entrenador) del Sanes.

Dels creadors de, la copa mola (2013) i, la seqüela la copa fora mola –en motiu de les eliminatòries del Bordils en la copa del rei en les que arribaven a jugar contra equips Asobal– (2016) ahir va arribar al Blanc i Verd i a les pantalles dels que van seguir la final pel you tube de la federació catalana; l’Aquesta copa sí que mola.

El Bordils va recuperar el títol de la copa catalana, que va guanyar per darrer cop el 2015 a Blanes en la cinquena victòria en sis edicions; amb un triomf incontestable enfront el Sant Esteve Sesrovires. El conjunt de la 1a estatal, que ha disputat la fase d’ascens a plata, li va pispar la copa als blanc i verds fa dues temporades, als penals (26-26 i 2-4) a Coma-ruga. Una copa, la catalana, que tanca el curs 17-18. El de la nova junta del club, el nou tècnic i la cinquena permanència a plata.

Vuit minuts i mig

L’inici va ser d’alternatives, amb un 0-2 i un altre 7-2 per als locals que va donar el primer avantatge (4-3, Prat al contraatac) als de Cata quan s’havien jugat vuit minuts i mig. Ja seria el definitiu. Els locals van disposar d’una màxima de 5 (9-4) amb el segon gol de Márquez, imparable al pivot. Una exclusió del Sanes al seu segon entrenador va donar vida als visitants, que van marcar el 10-9 a 3 i mig pel descans aprofitant la tercera exclusió del Bordils. Dos gols de Mach i un altre de Márquez completant una circulació desequilibrada pel 10 i el 3 van situar el 13-10 al descans.

L’exhibició de Mach –escollit MVP de la final–va durar més que el pas pels vestidors. El primera línia marcava el 14-10 a la primera acció de la segona meitat i, amb Márquez fent el que volia als 6 metres (19-15 i 20-16) i Combis convertint les recuperacions en contraatacs (21-16 i 25-20), la màxima s’enfilava als sis amb una canonada seva (24-18 al 36’). Pep Reixach abans que el Blanc i Verd complís el ritual –el fa sempre, sigui quin sigui el resultat– d’aixecar-se per ovacionar l’esforç del seu equip al darrer minut (29-23) tornava a dur la diferència als sis i, Oliver (30-23) i Moreno (31-23), la van acabar de disparar mentre duraven els aplaudiments a la producció bordilenca del 2018; la que sí que mola.

“No hi ha millor manera d’acabar”

Disputades les darreres finals de la copa catalana –el Sant Quirze va guanyar La Roca 29-25, abans de la masculina també al Blanc i Verd– el curs 17-18 abaixa el teló. El Bordils va anunciar la renovació de Sergi Catarain abans del darrer partit de lliga, fora de casa i amb la permanència matemàtica assolida feia 48 hores. La intenció del club és mantenir tots els jugadors del primer equip –hi ha parlat i cap tenia ofertes–, un fet que no s’ha produït des del darrer títol de copa a Blanes pel que fa els fitxatges, retirades a banda. Canyigueral (2015), Nonó i Esteve Ferrer (16) i Huix fa un any, amb la cessió de Pep Reixach fins el gener inclosa. “Hem fet un partit molt seriós contra un molt bon equip” va dir el tècnic del Bordils, molt satisfet amb el seu primer títol a l’entitat. “Sabíem que la temporada era molt llarga i hem patit molt” apuntava Cata en referència la temporada que tancaran demà passat amb una darrera trobada. “No hi ha cap millor manera d’acabar que guanyant un títol. Era important per nosaltres aconseguir-lo i, més a casa que encara no havia passat mai”. El Bordils té previst començar la pretemporada l’1 d’agost sempre i quan la lliga no comenci el tercer cap de setmana de setembre (15 i 16) enlloc del segon (8 i 9) com és habitual i segons una informació encara no oficial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)