Tennis taula

Sisè títol per a Gàlia Dvorak

Tennis de taula. La mataronina va superar clarament (4-0) la granadina del Girbau Vic, Ana García, en la final femenina. Marc Duran va perdre contra Machado (1-4) en categoria masculina

La mataronina Gàlia Dvorak (CN Mataró) va guanyar el seu sisè títol individual en el campionat d’Espanya i ho va fer d’una manera clara contra la granadina Ana García (Girbau Vic), a la qual va superar en la final per 4-0. La jugadora del CN Mataró va ser molt superior a les seves rivals en aquest campionat estatal, que s’està disputant a Antequera; va jugar quatre partits per arribar a la final i els va guanyar tots quatre per 4-0. L’olímpica Gàlia Dvorak, de 30 anys, havia estat campiona individual quatre anys seguits, el 2002, el 2003, el 2004 i el 2005; l’any passat ho va tornar a ser, i en aquesta edició ha revalidat el títol. També té quatre subcampionats en el seu palmarès. Per a la jove Ana García, de categoria juvenil, aquesta va ser la primera final absoluta d’un estatal.

La medalla de bronze va ser per a dues catalanes, Alba Fernández (Suris Calella), que va perdre contra Dvorak per 4-0, i la jugadora de Ripollet Sara Ramírez (UCAM Cartagena), que va ser eliminada pel mateix resultat per Ana García. En els quarts va quedar eliminada la primera favorita, la gironina Sofia-Xuan Zhang (Suris Calella), que va perdre contra Ana Garcia (0-4). També va caure en quarts la barcelonina Clàudia Caymel (Girbau Vic), que va ser eliminada per la calellenca Alba Fernández (0-4).

En la final masculina Marc Duran (DKV Borges Vall) va perdre contra l’andalús Carlos David Machado (Priego) per 4-1. El vilanoví, campió estatal l’any 2015, no va poder seguir el ritme del seu rival en l’inici del partit. Machado va guanyar el seu onzè títol de campió estatal individual –set de consecutius–, i es va refer de les dues finals perdudes en les dues darreres edicions.

En la semifinal hi va haver un duel català entre companys d’equip, Duran va derrotar per 4-1 el sitgetà Oriol Monzó i es va classificar per a la final. En els quarts va ser eliminat l’igualadí Joan Masip (CER l’Escala), que va perdre contra el basc Endika Diez (Leka Enea) per un ajustat 3-4.

Setè títol de dobles per a Duran i Monzó

Marc Duran i Oriol Monzó van guanyar el seu setè títol estatal de dobles en superar en la final per 3-0 el madrileny Carlos Franco i el murcià Miguel Ángel Vilchez. En la categoria femenina, Sara Ramírez i l’asturiana Raquel Bonilla van guanyar el títol femení en vèncer per 3-1 Caymel i Zhang. Per Sara Ramírez va ser el seu onzè títol de dobles femení.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)