Ciclisme

Sant Feliu de Guíxols, amb arribada i sortida en la Volta

Ciclisme. La 99a edició de la prova catalana, la tercera per etapes més antiga del calendari internacional, tornarà el 2019 a la localitat costanera després de la contrarellotge del 1999

La 99a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que es disputarà del 25 al 31 de març de l’any que ve, tindrà un final d’etapa i l’inici de la següent, l’endemà, a Sant Feliu de Guíxols. La tercera cursa per etapes més antiga del calendari internacional, que forma part de l’UCI World Tour, torna d’aquesta manera a la localitat del Baix Empordà després de 25 anys. El 1994 el basc Aitor Garmendia (Banesto) va guanyar-hi una contrarellotge individual. L’italià Claudio Chiapucci (Carrera) va vèncer aquell any, el del quart Tour de Miguel Indurain, en la Volta a Catalunya. Abans, Laurent Jalabert (1992) també hi havia aixecat els braços, triomfant. Jacques Anquetil és un altre dels il·lustres vencedors d’etapa a la Volta, com el 1966 amb la CRI que anava de Sant Feliu a Lloret de Mar.

“Estem il·lusionats amb la Volta. Sant Feliu de Guíxols sempre ha tingut una forta relació amb el ciclisme, sempre ha estimat aquest esport. I farem que la ciutat es faci seva la cursa, animant tothom a gaudir de l’espectacle ciclista el proper març. L’Ajuntament hi posarà tot l’esforç per tal que sigui un èxit rotund”, va dir l’alcalde, Carles Motas, en la signatura de l’acord que es va dur a terme ahir al matí a l’ajuntament ganxó.

“Tornar a Sant Feliu de Guíxols 25 anys després és una gran notícia per a tots. La Volta ofereix un espectacle esportiu de primer ordre mundial i, a més, ajudarà a promocionar la ciutat com a destinació turística gràcies a la seva difusió internacional”, indicava el director general de la Volta a Catalunya, Rubèn Peris.

Rècord d’audiència

Sant Feliu de Guíxols és la quarta localitat confirmada per a la següent edició de la Volta. Fa quinze dies es va fer oficial que Puigcerdà seria l’inici d’una de les etapes, i Calella i Barcelona ja estaven confirmades com a inici i final de la prova; tal com ha passat aquestes darreres edicions. Aquest 2018, però, l’acord comercial amb ASO –l’empresa que gestiona el Tour de França entre moltes altres proves internacionals– perquè gestionés la part comercial i els drets de televisió de la prova, va fer que la Volta arribés a 190 països dels cinc continents. Tenir l’arribada i la sortida l’endemà suposa una excel·lent plataforma per a la promoció turística i esportiva. A escala estatal la repercussió mediàtica en la darrera edició, aquest 2018 en l’estrena de l’acord, es va estimar superior als 20 milions d’euros. Per això l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, conscient del potencial turístic d’aquesta prova esportiva, va voler apostar per la Volta. Més enllà d’Esport 3 i Teledeporte, l’edició d’aquesta primavera passada va tenir 15 milions d’espectadors mitjançant el canal temàtic Eurosport només a escala continental; un rècord, tal com va voler destacar el regidor de Turisme, Salvador Calabuig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)