Ciclisme

La Molina i Vallter, finals de la Volta

Ciclisme. Les dues estacions d’esquí repeteixen com a finals d’etapa d’alta muntanya de la prova catalana

Les estacions d’esquí de la Molina, al municipi d’Alp, i Vallter 2000, al de Setcases, seran els dos finals d’alta muntanya en la 99a edició de la Volta a Catalunya, que es disputarà entre el 25 i el 31 de març del 2019. La Molina i Vallter 2000 repeteixen presència en el recorregut de la prova gràcies a la renovació de l’acord entre Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), propietari de les estacions, i l’organització de la Volta.

Aquesta serà la sisena vegada consecutiva que la Volta arriba a la Molina, on han guanyat primeres espases del pilot mundial com ara l’espanyol Alejandro Valverde (2017 i 2018), l’irlandès Dan Martin (2016), el nord-americà Tejay van Garderen (2015) i el català Joaquim Purito Rodríguez (2014). Per la seva banda, Vallter 2000 va rebre un final d’etapa de la Volta el 2013, amb victòria del colombià Nairo Quintana, i el 2014, amb victòria de Van Garderen, que és l’únic ciclista que ha guanyat en els dos ports de muntanya. També s’hi va arribar el 1992 i el 1986, amb triomfs del suís Tony Rominger i de l’espanyol Juan Fernández. En l’última edició, la Volta havia d’arribar a Vallter en la tercera etapa, però les condicions meteorològiques adverses van obligar a situar la meta a Camprodon.

“Ens fa molta il·lusió i estem molt orgullosos de participar en l’organització d’aquesta prova, que és la més internacional que es fa en aquest país. FGC sempre estarà al costat dels esdeveniments importants per al país i per a l’esport”, va valorar el president de FGC, Enric Ticó. El director general de la Volta, Rubèn París, va mostrar la seva satisfacció: “Són dos ports de muntanya exigents, i així ho demostren els noms dels últims vencedors. A la Molina i Vallter 2000 es viurà un magnífic espectacle.”

Quatre finals, decidits

Amb aquest anunci, la Volta ja té definits quatre dels finals d’etapa de l’edició del 2019. Dimarts es va anunciar que Sant Cugat del Vallès s’estrenaria com a final d’etapa. Aquesta localitat va ser l’edició passada el punt de sortida de l’etapa que va acabar a Camprodon. L’altre final d’etapa confirmat per al 2019 serà Sant Feliu de Guíxols, que també serà escenari de sortida d’una etapa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)