Ciclisme

Freixer, segon a Fornells i campió de l’Open Girona

Ciclisme. L’última prova la va guanyar Oriol Frigola. En dones es va imposar Figueras, però el títol ja el tenia assegurat Terradas, absent ahir

Francesc Freixer (Esteve) va imposar-se en l’Open BTT Girona 2018 Càrniques Celrà després de ser segon en la categoria elit de l’última prova del calendari, disputada ahir a Fornells de la Selva. Només Narcís Lopes podia superar-lo en la general –els separaven 28 punts–, però el ciclista de Biking Point no va participar i això donava el títol a Freixer, que ha guanyat tres de les cinc proves del calendari. La victòria se la va endur Oriol Frigola (Scott), ciclista que fins ahir havia aconseguit un quart lloc com a millor resultat. El seu temps va ser d’1:47:17. Entre Freixer i ell es va classificar Guillem Cassú (Gerunda), millor sub-23 tot just un cap de setmana després de ser bronze absolut en l’europeu d’UIltramarató a la Pedals de Foc –el cap de setmana previ havia estat campió de Catalunya sub-23 d’XCO. El vencedor de l’Open en aquesta categoria va ser Gerard Blanch (Massi), segon ahir. El podi elit el va completar Sergio Galisteo (Corvi) i el sub-23, Xavi Ariza (La Torreta).

Terradas, absent

En la categoria femenina, Laura Terradas (Irontech) no va prendre part en la prova perquè va participar en la copa del món de BTT. El títol elit, però, ja el tenia assegurat des de la prova anterior. Sense ella, la victòria se la va endur Meritxell Figueras (Artsport) amb un temps d’1h17:01. En el podi la van acompanyar Júlia Blanch (Massi) i Siska Simon Marrecau (Corvi), que van creuar la meta a 7:27 i 13:42 de Figueras, respectivament. Blanch es va assegurar el subcampionat en superar Mariona Càtedra (Matxacuca), que no va participar en la prova. En la categoria sub-23, Júlia Pujol es va endur la victòria i també el títol del campionat.

La resta de campions de l’Open van ser Amalia Aguilar (màster), Aniol Morell i Marta Martínez (cadets), Martí Cateura i Ivette Espinar (júniors), Santi Martínez (màster 40), Narcís Pujol (màster 50) i Joaquim Esparraguera (màster 60).