Waterpolo

Bea Ortiz, la golejadora amb desimboltura

Torneig femení. La rubinenca és la quarta golejadora del campionat i un dels puntals d’Espanya, que avui té un partit plàcid contra Turquia

Bea Ortiz (Rubí, 1995) no s’arronsa, creix davant de les adversitats. Ho ha demostrat en les dues temporades a l’Astralpool Sabadell i també amb la selecció espanyola, on va debutar en una cita de primer nivell fa dos anys, precisament en l’últim europeu a Belgrad, i des d’aleshores s’ha guanyat la confiança de Miki Oca. Si el 2016 es va estrenar amb dos gols en la golejada contra Croàcia (3-29), dissabte va deixar palesa la seva evolució anotant sis dels 13 gols que van permetre a la selecció espanyola desfer-se d’Hongria, la defensora del títol, i fer un pas endavant per acabar primeres de grup.

“Ens va donar un punt positiu i ens va servir per demostrar-nos que estem fortes. El primer partit sempre és el més difícil. Contra Hongria no et pots confiar mai, sempre et poden remuntar. Vam defensar les jugadores fortes i no van anar mai al davant”, explica la vallesana, quarta màxima golejadora del torneig (8 gols), amb un encert del 80% i escollida jugadora més valuosa de la primera jornada.

El segon dia, el combinat espanyol va golejar Alemanya (2-27) i es preveu que despatxi amb la mateixa solvència els dos pròxims partits, avui contra Turquia (22 h) i dijous contra Sèrbia (22 h), abans del decisiu duel de dissabte contra Rússia, amb qui es jugarà el lideratge del grup B. “Encara tenim dos partits i hem de seguir treballant. Les russes són un rival semblant a Hongria. Tenen un bloc molt complet i són ràpides. Hem de jugar com sabem i sobretot evitar que ens marquin al contraatac”, resumeix.

Ortiz reconeix la gran diferència de disputar un campionat d’aquestes característiques a casa: “És molt positiu. Hi ha un plus de ganes i notar el suport dels aficionats és bonic.”

D’altra banda, el partit més interessant d’avui enfrontarà Holanda i Grècia, les dues úniques invictes del grup A, i qui guanyi quedara líder en solitari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)