Ciclisme

L’estiu encara és ben viu

Ciclisme. El Tour, sense muntanya en la primera setmana, arriba als Alps amb 11 ports en tres etapes i quatre més per al cap de setmana al Massís Central. “Estic on volia estar”, va dir Froome

Sagan, Gaviria i Groenewegen. I Degenkolb en l’etapa de Roubaix superant el mallot groc, Greg van Avermaet. Els velocistes passen a un pla secundari i deixen els favorits a la general, amb Chris Froome al capdavant, acaparant l’atenció en les etapes de muntanya. El 105è Tour té 25 ports de segona categoria o superior. I tots inèdits fins avui, en la primera de les tres etapes alpines –tres de primera i un d’especial–, dues de les quals acabaran en alt demà (La Rossière, 1a) i dijous (Aup d’Uès, HC). Després d’una etapa de transició divendres, la vida per als velocistes, arriba el Massís Central, amb quatre ports d’entitat més. “Em sento genial, estic just on volia estar a aquestes altures. Soc optimista per a la resta del Tour”, va dir Froome.

La prova del nou

No es guanya, una cursa de tres setmanes, en la primera. Sí que es perd. “Era a terra abans d’adonar-me’n i de seguida vaig sentir dolor a l’espatlla dreta”, explicava Richie Porte, que va caure en el quilòmetre 7 de l’etapa de Roubaix i, per segon any seguit, posava el peu a terra en l’etapa 9 del Tour quan n’era un dels favorits. “Havíem tingut una gran setmana i estic molt decebut de no continuar. Espero recuperar-me al més aviat possible i tornar a les curses”, afirmava l’australià, que amb una fractura a la clavícula es podria tornar a entrenar d’aquí a tres o quatre setmanes i competir d’aquí a sis o vuit, segons el metge en cap del BMC. Amb una fractura a l’omòplat dret, Alexis Vuillermoz (Ag2r) tampoc surt avui.

Porte, doncs, estaria en condicions de participar en la pròxima Vuelta, el 25 d’agost. El conjunt dels EUA també va centrar l’actualitat en la primera jornada de descans del Tour. CCC, l’empresa de calçat que ja patrocinava un equip polonès, es fa càrrec de l’estructura del BMC i el 2019 disposarà de l’actual mallot groc del Tour, Greg van Avermaet. Richie Porte signarà per dos anys amb el Trek.

L’enemic, a casa?

Chris Froome (Sky), amb quatre triomfs en el Tour i tres de seguits en grans voltes després de la Vuelta i el Giro, va haver de referir-se a Geraint Thomas ahir. El gal·lès va guanyar la Dauphiné aquest juny i era l’aposta de l’Sky en el Tour si Froome no el podia córrer. “La cursa decidirà”, va dir el dorsal u, a 1:42 de van Avermaet i a 59 segons del seu company, segon en la general. “Per a nosaltres és fantàstic tenir possibilitats per jugar-hi. Movistar té tres líders, aquí. És fantàstic tenir en Geraint amb possibilitats i ho està fent molt bé”, va insistir Froomey, que des del 2014 no ha corregut cap cursa de tres setmanes (el Tour i la Vuelta llavors) sense guanyar-la. A més, el kenyà podria fins i tot disputar la següent Vuelta –David de la Cruz és l’aposta inicial de l’equip– si guanya el Tour. Amb triomf, seria el primer a guanyar-les totes tres el mateix any i també a enllaçar quatre grans curses. “Si guanya el Tour és probable que l’afronti”, va dir el director de l’Sky, Nicolas Portal, abans de Roubaix.

General (1.568 km)
1r. G. van Avermaet (BMC) 36h07:17
2n. G. Thomas (Sky) a 0:43
3r. P. Gilbert (Quick Step) a 0:44
4t. B. Jungels (Quick Step) a 0:50
5è. A. Valverde (Movistar) a 1:31
6è. R. Majka (Bora) a 1:32
7è J. Fuglsang (Astana) a 1:33
8è C. Froome (Sky) a 1:42
9è A. Yates (Mitchelton) m.t.
10è M. Landa (Movistar) m.t.
11è. S. Andersen (Sunweb) a 1:43
12è V. Nibali (Bahrain) a 1:48
13è. P. Roglic (Lotto NL) a 1:57
14è. B. Mollema (Trek) a 1:58
15è T. Dumoulin (Sunweb) a 2:03
16è. S. Kruijswijk (Lotto NL) 9
17è R. Bardet (Ag2R) a 2:32
21è N. Quintana (Movistar) a 2:50
22è R. Uran (Ed. First) a 2:53
23è P. Sagan (Bora) a 3:08
24è D. Martin (UAE) a 3:22
88è. M. Soler (Movistar) a 26:36
166è L. Craddock (Ed. First) a 1h20:01
Regularitat
1r. P. Sagan (Bora) 299 punts
2n. F. Gaviria (Quick-Step) 218
3r. D. Groenewegen (Lotto Jumbo) 132
Muntanya
1r. T. Skujins (Trek) 6
2n. S. Chavanel (Direct Energie) 4
3r. D. Smith (Wanty) 4
Equips
1r. Quick Step Floors 109h02:46
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)