Handbol

Debut i clausura a casa

Handbol. El Bordils jugarà la primera jornada de lliga contra el Santoña, debutant en la divisió de plata. S’estalviarà un desplaçament fora de Catalunya per l’ascens de l’Adrianenc

El Bordils començarà i acabarà a casa la seva sisena temporada a la divisió d’honor de plata, la segona amb Sergi Catarain com a entrenador. L’equip blanc-i-verd rebrà en la primera jornada el Santoña (16 de setembre), un dels equips ascendits de la primera divisió, i el Sant Martí Adrianenc en l’última (19 de maig). “Tenia ganes de començar a casa. El Santoña és un equip desconegut per nosaltres. Té poder adquisitiu, i per això ha pogut fitxar un lateral dret cubà i un primera línia egipci, a més de Javi García, que l’any passat va jugar amb el Lanzarote i va ser un dels pivots més rellevants de la competició. No podem analitzar el seu joc, però jugarem a casa i aquest serà un factor important en la primera jornada”, explica Sergi Catarain sobre el primer rival que tindrà el seu equip. “Les sis jornades següents se’ns compliques. Juguem amb equips com l’Antequera, que va jugar la fase d’ascens, o el Villa de Aranda, que va baixar però va comprar la plaça al Covadonga. Té un dels pressupostos més alts de la categoria. Té l’ascens gairebé com una obligació”, analitza Cata. El Zamora, que baixa de l’Asobal, visitarà el Bordils en la sisena jornada amb un vell conegut, Dalmau Huix.

El Bordils evitarà un desplaçament fora de Catalunya per l’ascens de l’Adrianenc, que augmenta a tres la nòmina d’equips catalans a la categoria (l’altre és el Barça B). “El club s’estalviarà molts diners i l’equip, un cap de setmana menys d’esforç. Durant la temporada viatgem còmodes, però són moltes hores de carretera i un desplaçament menys és menys càrrega.”

L’Adrianenc serà justament un dels quatre rivals que el Bordils tindrà durant la pretemporada, que els de Cata començaran el 6 d’agost, sis setmanes abans de l’inici de la lliga. El primer partit del Bordils serà el que jugarà en les semifinals de la supercopa catalana contra el Fraikin Granollers. El club gironí volia jugar el divendres 24 d’agost, però al Granollers no li va bé i el partit, tot i que falta la confirmació final, es jugaria el dijous 23 d’agost, a dos quarts de nou del vespre. El Bordils jugarà tres partits més abans de l’inici de lliga, dos dels quals, a casa, contra els seus dos rivals catalans de plata: l’Adrianenc (29 d’agost) i el Barça B (8 de setembre). Entremig jugarà a la pista del Sant Quirze el trofeu de la Festa Major (9 de setembre).

Amb la reincorporació d’Esteve Ferrer després de dues temporades al Tuïr, el Bordils només té pendent la confirmació d’un altre exjugador, Marc Canyigueral, que està pendent de conèixer la seva destinació com a professor.

PROTAGONISTA

Les sis primeres jornades seran complicades, però comencem a casa, que ja tenia ganes que passés
Sergi Catarain
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)