Ciclisme

Marc Soler es queda a casa

Ciclisme. El Movistar renova fins al 2021 el vilanoví, a qui va fer pujar del filial, el Lizarte, i talla de soca-rel les opcions d’un hipotètic canvi d’aires

Marc Soler (Vilanova i la Geltrú, 1993) continuarà al Movistar Team fins al 2021, segons va anunciar ahir al matí el conjunt navarrès. El campió de la París-Niça aquest hivern, va ser una de les sensacions en el darrer Tour de França. Era la seva primera experiència en la cursa més important de la temporada i la seva segona participació en una prova de tres setmanes després del debut en la darrera Vuelta, el 2017. Molt combatiu des de l’inici, filtrant-se en moltes escapades i treballant sempre per a Valverde, Landa i Quintana; el vilanoví tenia encara un any de contracte amb l’estructura d’Eusebio Unzué però el seu bon rendiment, amb el colofó del novè lloc en la darrera contrarellotge al País Basc el dia abans de l’arribada a París, van convertir-lo en una de les peces més cotitzades del mercat de l’UCI World Tour, que entra en ebullició al llarg del Tour i que s’obre l’1 d’agost, data a partir de la qual es fan oficials els moviments.

“És veritat que té contracte amb el Movistar el 2019, però és un acord que pot trencar. Hem de prendre la decisió que sigui millor per al seu futur i l’anunciarem aviat perquè hi ha una certa bogeria per saber què farà exactament l’any vinent perquè tothom és conscient del seu potencial”, va dir l’ex-ciclista professional i representant de Marc Soler, Àngel Edo, a L’Esportiu aquesta setmana. “Soler hauria de ser l’home Tour del futur per al Movistar i Eusebio Unzué, des dels temps d’Indurain, sempre ha conduït molt bé la progressió dels ciclistes com ell”, argumentava. L’anunci de la renovació i millora de contracte posa fi a les especulacions que situaven Marc Soler en altres equips entre els quals el mateix Sky.

Mikel Landa podria tornar a l’Astana, segons va transcendir al final del Tour per ser-ne el líder –el basc tornaria a l’equip en què va ser tercer al Giro, amb el seu cap de files Fabio Aru segon, el 2015 amb triomf d’Alberto Contador– i, Soler, acabaria sent l’home fort dels navarresos per a la general del Tour amb l’equip amb el qual va fer el salt a professionals el 2015. Fa quatre anys, en la seva segona temporada al Lizarte, el filial de Movistar; va irrompre amb quatre victòries en les clàssiques del calendari sub-23 i, en el seu primer any a l’elit, va guanyar el Tour de l’Avenir després de deixar-se veure en la Volta a Catalunya. Bon escalador i amb bones prestacions en la contrarellotge, aquest hivern va estrenar-se en el World Tour amb triomf a la general de la París-Niça després d’atacar a cinquanta quilòmetres de la meta en l’última etapa. Tercer en la volta a Andalusia aquest 2018, ja havia estat tercer de la Volta el 2017.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)