Natació

Gascón i Ponce s’abonen a l’or

Natació. La terrassenca i el vilafranquí continuen sumant èxits en l’europeu al Centre Aquàtic de Dublín

Les catalanes Sarai Gascón i Núria Marquès van tornar a brillar al Centre Aquàtic de Dublín i ahir van signar una medalla d’or i una de bronze en els 100 m papallona de la categoria S9, la prova que tancava la tercera jornada del campionat d’Europa de natació adaptada. La terrassenca, amb un registre de 1:08.24, va complir els pronòstics. “M’ha sortit una cursa rodona. Segona prova i segon or; millor impossible”, va etzibar Gascón. La nedadora de Castellví de Rosanes Núria Marquès i Toni Shaw, com el dia abans en els 100 m lliure, van rivalitzar per la segona plaça, que aquest cop va ser per a la britànica. A l’inrevés que dimarts.

Al seu torn, Toni Ponce continua acumulant èxits a Dublín. Ahir es va mostrar molt superior als seus rivals i va assolir el títol de 100 m braça SB5 amb molta autoritat, amb un registre de 1:29.85, no gaire lluny de la seva plusmarca mundial (1:28.57). “Amb el meu entrenador, Jaume Marcé, havíem treballat l’estratègia de la final i sabia que podia baixar d’1:30. Llàstima no haver-me apropat més al rècord mundial, però estem fent un campionat molt complet. Tenia un bon coixí, però en les finals sempre hi ha pressió”, va destacar el nedador de Vilafranca del Penedès, en les files del CN Sitges. En aquesta final també va competir el nedador del CN Mataró Javier Carcamo, que es va classificar en cinquena posició amb 1:49.52. El botí de Ponce (dos ors i dos bronzes) encara es podria engreixar en les pròximes jornades perquè també figura inscrit en els 50 m lliure (demà), els 100 m lliure (dissabte) i els 50 m papallona (diumenge).

També hi va haver representació catalana en la final de 100 m braça SB4, en què Miguel Luque va ocupar la quarta posició. El veterà nedador de Parets del Vallès, setè en els parcials dels 50 metres, va fer una espectacular remuntada i amb un registre de 1:57.13 es va quedar a només 21 centèsimes de pujar al podi.