Ciclisme

Simon i Prades, a la Vuelta

Ciclisme. El ciclista de Navàs debutarà en una gran volta a les files del Burgos BH i el d’Alcanar serà un dels caps de files de l’Euskadi Murias

David de la Cruz (Sky) no serà l’únic català a la línia de sortida de la Vuelta a Espanya, que començarà el proper dissabte a Màlaga. El ciclista de Navàs Jordi Simon serà un dels debutants del Burgos BH en una gran volta i el més experimentat Edu Prades serà un dels homes forts de l’Euskadi Murias. Ell mateix ha definit la seva participació en la Vuelta com “el gran objectiu de l’any”.

Els dos equips debutaran en la Vuelta gràcies a la invitació de l’organització i l’ascens de categoria que va protagonitzar a principis de temporada.

L’objectiu del Burgos serà intentar conquerir una victòria d’etapa, fet que justificaria la inversió que ha fet aquest any. Simon va demostrar en el campionat d’Espanya (17è) i en les primeres etapes de la volta a Burgos trobar-se en un bon moment. Prades (31 anys) arriba a la Vuelta en el millor moment de la seva carrera després d’haver conquerit la volta a Noruega.

Antonio Pedrero, que va debutar el 2017, ha confirmat que no estarà en l’equip titular del Movistar

“Una oportunitat.”

De la Cruz es mostrava ahir optimista amb la seva participació en la Vuelta com a líder de l’equip Sky, que aquest any no comptarà amb el britànic Chris Froome. “He preparat la Vuelta amb moltes ambicions, ja que vinc de descansar i preparar-me segons el previst. Vinc amb els deures fets”. El corredor català considera que liderar l’equip britànic no és “un pes, sinó una oportunitat.” “La pressió se la posa un mateix, és una cosa bonica i tinc moltes ganes que arrenqui la cursa” De la Cruz va confirmar que, després de la Vuelta, té previst participar en el mundial: “Ho porto de cap, el tinc entre cella i cella. Aquest any arribo preparat al mundial, s’adapta més al tipus de corredor d’Espanya”.

Landa no es recupera a temps

L’equip Movistar va informar ahir que Mikel Landa no participarà en la Vuelta. El corredor basc arrossega molèsties a causa de les caigudes que va tenir en el Tour de França i la Clàssica de Sant Sebastià. “Hem acordat posposar la tornada competitiva del corredor alabès, que finalment no prendrà la sortida de la Vuelta”, va anunciar el Movistar en un comunicat. Landa es va fer una fractura a l’apòfisi espinosa de la vèrtebra lumbar L1 i una fractura costal sense desplaçament al costat dret i “encara té dolors” que eviten que pugui arribar a Màlaga en “unes condicions mínimes” per competir.

D’altra banda, l’organització de la Vuelta va confirmar ahir que l’italià Vincenzo Nibali lluirà el dorsal 1. L’italià podrà participar finalment en la prova un cop recuperat de la lesió que es va fer en una caiguda al Tour. En absència de Chris Froome, campió l’any passat, Nibali lluirà el dorsal 1 perquè va quedar just darrere del corredor britànic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)