Atletisme

Descarrega, or en els 400 m a Berlín

Atletisme. El reusenc guanya el seu segon títol a l’europeu amb un rècord dels campionats

L’atleta reusenc Gerard Descarrega i el seu guia , el tarragoní Guillermo Rojo, van imposar-se ahir en la final dels 400 m, categoria T11 de cecs, del campionat d’Europa d’atletisme per a paralímipcs que es disputa aquests dies a Berlín. El velocista català va fer, a més, un nou rècord dels campionats amb 50.68. La plata va ser per al turc Mehmet Tunc (55.59. L’israelià Haim Solomivich (1:01.81) va entrar tercer, però posteriorment va ser desqualificat.

Descarrega ja va ser campió dels 400 m en els Jocs Paralímpics de Rio el 2016 i campió del món el 2017 a Londres. El català va acabar a només 43 centèsimes del seu rècord europeu (50.22). Aquest és el seu primer títol europeu de la distància. El 2014, a Swansea, també va guanyar, però va ser desqualificat, un fet que també li va passar en la jornada de dimecres en els 100 m perquè es va deixar anar de la corda del guia. A Berlín és el segon or del reusenc, que ja havia estat el millor en el concurs de llargada (6,37).

L’atleta de Bellaterra Meritxell Playà, per la seva banda, va ser quarta en la final dels 100 m (14.87) de la mateixa categoria.