Handbol

Les circumstàncies i la pretemporada

Handbol. El Bordils perd l’últim amistós de l’estiu, amb el Barça B, a set dies de l’inici del seu sisè curs a plata

BORDILS 32 BARÇA B 41

HANDBOL BORDILS:González, Mach, Xicu Reixach (1), Combis (3), Prat (4), Palahí (6), Comas, Vilanova (1), Masmiquel (2), Canyigueral (4), Moreno, Pep Reixach (3), i Ferrer (8).FC BARCELONA LASSA B:Pérez, Roca (3), León (4), Knorr (5), Oliveras (4), Bodor (3), Blanco (2), Diocou (5), Pumariega (2), Rosell, Calle (2), Forns, Estepa (2), Pascual (7) i Fernández (2).PARCIALS:2-4, 5-5, 7-9, 8-15, 11-19, 13-22; 17-26, 21-27, 23-29, 26-33, 28-38 i 32-41.ÀRBITRES:Mayor Lladó i Guillem Lladó. Exclusions a Combis, Vilanova, Masmiquel i Moreno, del Bordils, i a Oliveras, Bodor, Dioucou i Pumariega, del Barça B.

“És el millor partit de pretemporada per preparar el de la setmana que ve”, va sentenciar Sergi Catarain després del darrer amistós del Bordils, a set dies de l’inici del sisè curs en la segona categoria estatal –dissabte que ve (19 h) contra el Santonya, que va pujar la temporada passada– i amb un sol triomf en la preparació, el de diumenge passat a la pista del Sant Quirze (primera estatal).

La targeta de presentació potser no és la més engrescadora, perdre la semifinal de la supercopa amb el Fraikin i amb els altres catalans de la categoria (Adrianenc i Barça B), un 0-3 a casa... I fins i tot la diferència, ahir, faria posar les mans al cap a la majoria. Però el Bordils es presenta al xiulet inicial amb una plantilla millorada amb l’estiu. Sense baixes, amb incorporacions de tres peces amb passat a l’equip en la mateixa categoria i un sistema, el de Catarain, en evolució. Res, comparat amb fa un any.

I les circumstàncies? Un porter a cada part –Joan Comas a la primera i Jordi González a la segona– i deu jugadors. Igual que la setmana abans, amb diferents peces. Una rotació molt curta per anar a un intercanvi de cops i fer-ho, a més, a cara descoberta. “Hem jugat a un ritme molt alt i prohibitiu per a la nostra categoria. Però l’hem de saber jugar i com sempre hem donat la cara”, remarcava el tècnic, que va provar de jugar amb set sense porter i amb Vilanova i Masmiquel al doble pivot, o amb Marc Prat a l’eix defensiu. “Hem trobat segurament una possibilitat bona de cara a la lliga”, era la conclusió de Catarain, que explicava la nul·la participació d’un referent ofensiu, Sergi Mach, els 60 minuts a la banqueta: “Es va donar un cop en l’entrenament dimecres i hem preferit no arriscar-nos. No valia la pena i és millor que s’entreni dilluns.”

Els 22 gols a la primera meitat s’acostaven a la barrera que Catarain va establir, el curs passat en tot el partit (25), a partir de la qual era impossible que guanyessin. El Barça B va transformar les seves primeres possessions (1-2) i després de falta en atac i pilota perduda, Àlex Pascual (el fill de Pasqui) va fer l’1-4 de contraatac. Palahí, Canyigueral, Pep Reixach i Masmi, assistit pel canoner, van ajustar el duel abans de l’únic avantatge de la tarda. Un miratge perquè Esteve Ferrer va ser l’única resposta a dos parcials de 0-4 (7-9 i 8-13). A l’excentral del Tuïr occità s’hi van afegir Combis i Pep Reixach. Pocs arguments davant la profunditat de l’estructura blaugrana. I amb els àrbitres agafant el protagonisme a l’inici de la segona meitat... El Blanc i Verd va fer la seva particular pretemporada, també. Palahí, Canyi i Ferrer aguantaven el tipus i Masmi va completar una sensacional circulació (23-28 en el 43’). Res. La segona unitat visitant va continuar picant –dels 7 (26-33) va passar als 10 (27-37)–. I cap a casa, que dissabte ja compta.

LA DADA

1
avantatge
al marcador va tenir el Bordils en tot el partit, el 6-5 després del gol de Palahí en el minut 12
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)