Més esport

Candidatura de les dues Corees pels Jocs del 2032

Olimpisme. Seül i Pyongyang acorden treballar conjuntament per organitzar uns Jocs Olímpics d’estiu

Corea del Sud i Corea del Nord van acordar ahir treballar per presentar una candidatura conjunta per organitzar els Jocs Olímpics de l’any 2032. “Sud i Nord participaran en esdeveniments internacionals, inclosos els Jocs Olímpics de 2020, i han decidit cooperar per a l’organització comunal dels Jocs d’estiu de 2032”, estipula la declaració signada pel president sud-coreà, Moon Jae-in, i el líder nord-coreà, Kim Jong-un, en la segona de les tres jornades de la cimera intercoreana.

La proposta, plantejada durant la tercera trobada que els líders coreans estan celebrant a la capital de Corea del Nord, va ser avançada pel ministre sud-coreà d’esports, Do Jong-hwan, durant una visita a Tòquio la setmana passada, i suposaria l’organització dels esdeveniments a Seül i Pyongyang. L’esport ha cobrat especial simbolisme en l’acostament protagonitzat enguany per les dues Corees, una distensió que va arrencar en el discurs de Cap d’Any del mariscal nord-coreà, en què va anunciar que el seu país estava disposat a participar i enviar una delegació als Jocs Olímpics d’Hivern de PyeongChang 2018.

Els dos països van protagonitzar en aquest esdeveniment esportiu, que va tenir lloc al mes de febrer, una desfilada conjunta sota una mateixa bandera, la de la unificació, una estampa que no es veia en uns Jocs des de Torí 2006, i que es va repetir en els Jocs d’Àsia celebrats a l’agost a Indonèsia. En ambdues cites Sud i Nord van participar amb equips conjunts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)