Més esport

La copa del món torna a Banyoles

Triatló. S’ha presentat la prova que es farà el 7 i 8 de setembre del 2019. Ja se’n va disputar una l’any 2012 i s’encadenaran nou anys amb competicions internacionals

Banyoles serà la seu d’una prova de la copa del món de triatló de l’any 2019. La federació internacional va aprovar el cap de setmana passat el calendari de la competició en una reunió a Austràlia, i la capital del Pla de l’Estany organitzarà la prova el 7 i 8 de setembre del 2019. L’alcalde de la localitat, Miquel Noguer, la va presentar ahir i va manifestar: “Volíem una competició d’alt nivell esportiu un any més a Banyoles, serà la copa del món de triatló amb el suport de les federacions, i sobretot el suport dels triatletes, que se senten bé i a gust competint a Banyoles.”

L’any 2019 és preolímpic i l’alcalde de Banyoles espera comptar amb algunes de les figures mundials i estatals, ja que les proves de la copa del món són classificatòries per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. Miquel Noguer va citar el triple campió mundial, Mario Mola, i la triatleta local, Carolina Routier, com alguns dels triatletes que espera que siguin presents en la competició. Al principi les dates de la prova havien de ser el 14 i 15 de setembre, però es van avançar una setmana per no coincidir amb la Travessia Nedant a l’Estany que es fa anualment. En els mateixos dies també es disputarà una prova de la copa del món de triatló paralímpic. El pressupost no és definitiu i estarà entre els 200.000 i els 225.000 euros.

Aquesta serà la segona prova de la copa del món de triatló que es disputarà a Banyoles ja que el 2012 ja se’n va disputar una. La capital del Pla de l’Estany encadenarà d’aquesta manera el novè any consecutiu com a seu d’una prova internacional de triatló.

Dotzena de disset

La copa del món 2019 tindrà un total de disset proves i la de Banyoles serà la dotzena. S’iniciarà el 9 i 10 de febrer del 2019 a Ciutat del Cap (Sud-àfrica) i s’acabarà el 9 i 10 de novembre a Santo Domingo, a la República Dominicana. Banyoles i Madrid seran les dues seus de l’Estat espanyol d’aquest segon circuit en importància a escala mundial després de les World Series. La copa mundial paralímpica constarà de cinc proves i la de Banyoles serà la tercera. Començarà a Devonport (Australià) el 2 i 3 de març i s’acabarà a Funchal (Portugal) el 19 i 20 d’octubre.

PARATRIATLÓ

Els mateixos dies la capital del Pla de l’Estany serà la seu de la copa del món paralímpica
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)