Ni ase ni bèstia

Divisió d’honor plata. El Bordils cau a Antequera en un partit en el qual va trobar a faltar molt les rotacions

ANTEQUERA 24 EQUIP 21

CONSERVAS ALSUR ANTEQUERA:Maireles, Santamaría (1), Soto (6), Podadera (2), Jiménez (1), Luis Castro (2), Palomino, Dorado (2), Moreno (1), Torres (1), Morales (1), Ortega, Tolmos (3), Cabrera (2), Alberto Castro (2) i Ruiz.HANDBOL BORDILS:González, Mach (5), Xicu Reixach, Prat (2), Palahí (1), Comas, Vilanova, Masmiquel (3), Canyigueral (3), Moreno (1), Pep Reixach (3), Ferrer (3) i Fornès.PARCIALS:2-2, 3-4, 6-8, 8-9, 11-9, 14-10; 15-12, 16-13, 17-16, 18-18, 19-20 i 24-21.ÀRBITRES:Antonio Javier Garcia del Salto i josé Antonio Huertas Herrador. Exclusió a Castro de l’Antequera.

Que a la megafonia del pavelló soni, tot just acabat el partit amb el 24-21 d’Esteve Ferrer des dels set metres i amb el temps exhaurit, el Que viva España a tot drap. Potser és aquesta la circumstància que millor explica el que va haver de suportar, ahir, el Bordils a Antequera. “Potser és el menor que ens han fet”, va afirmar Sergi Catarain, que es va mostrar respectuós amb les idees de tothom però que va lamentar la presència de segons quines persones al voltant d’un esdeveniment esportiu –altres aficionats s’hi van anar a disculpar, un cop acabat el partit.

El Bordils hi va encaixar la primera derrota a la lliga, al Fernando Argüelles. El Bordils i les seves circumstàncies: Márquez no va poder viatjar per un problema familiar de darrera hora, Arnau Palahí va jugar amb problemes al braç que li impedeixen d’armar-lo i Fornès va ser-hi però no va poder jugar degut a un esquinç al turmell. Esteve Ferrer, a més, tornava amb una possible fractura en un dit... Res a dir, doncs, de les condicions de l’amateurisme bordilenc en la segona categoria de l’handbol estatal.

L’equip de Sergi Catarain també va donar mostres de què és capaç de fer aquest curs, amb una primera línia molt millorada amb les incorporacions de Marc Canyigueral i Esteve Ferrer i una segona a la qual només va faltar la rotació a David Masmiquel (sense Márquez, va acabar amb rampes). I el pivot se’n va fer un fart, al principi, de transformar en gol tot allò que li arribava després d’una circulació de pilota al nivell dels trilers de la rambla amagant la pilota i fent-la aparèixer allà on fa més mal. Els tres gols del 14 van ser a l’inici, per donar el primer avantatge als catalans (2-3 en el minut 8) i estabilitzar el marge en els dos (4-6 i 6-8 al 12 i 15). És clar que, amb un gol en el segon quart d’hora de la primera meitat... Ignasi Moreno va fer el 7-9 en el minut 17 i, fins al pas pels vestidors, només Canyi va poder perforar la porteria local (12-10). Les pèrdues eren constants i, per adobar-ho, una acció de murri de Jiménez just en el darrer segon abans del descans –va agafar la pilota per servir i marcar sense oposició, a la frontal– va donar una màxima diferència de quatre a l’Antequera, que la tornaria a tenir amb el 16-12 després de l’únic gol de la tarda d’Arnau Palahí, al contraatac (15-12).

El penal que va fallar Sergi Mach, amb quatre avall, hauria pogut deixar el Bordils sentenciat a més de 20 minuts per acabar. Ni de bon tros. La defensa rutllava i Jordi s’anava afinant perquè, també a la contra, Pep Reixach (16-13) obrís un parcial que completaria Esteve Ferrer amb tres gols seguits (16-16). El banyolí igualava el marcador i Prat, des del centre aprofitant un tall, situava un nou empat (18). També Mach mantenia la igualtat (19) abans que Marc Canyigueral tornés a donar l’avantatge als blanc-i-verds (19-20), que en un final a cara descoberta van claudicar amb un parcial de 4-0 abans del 24-21 amb el rellotge a zero. “Ells han tingut més encert de cara porteria els darrers minuts”, va reconèixer el tècnic, que va donar valor al fet d’haver donat la cara: “Tenim clar què hem fet malament, és un avantatge i ara només hem de completar les convocatòries per ser més competitius a fora.”