Waterpolo

Esperant Maggie Steffens

Waterpolo. El CN Sabadell lluitarà per la seva desena supercopa i aspira a fer un salt de qualitat per tornar a regnar a Europa amb l’arribada de l’estrella nord-americana, la tercera setmana d’octubre

Nou títols en nou edicions de la supercopa avalen la tirania del CN Sabadell. El conjunt de David Palma comença avui a Can Llong (19.15 h) en les semifinals contra el renovat Sirena CN Mataró el camí cap a un altre guardó estatal, el desè de la supercopa. L’hegemonia en les competicions espanyoles es dona per feta, però el club sabadellenc vol tornar a conquerir l’Eurolliga, que se li ha escapat en les dues últimes edicions, i amb aquest objectiu ha fitxat Maggie Steffens, tota una estrella internacional i la gran capitana del millor equip del món, la selecció dels Estats Units.

El tècnic del CN Sabadell, David Palma, confia que amb l’arribada de Steffens l’equip faci encara un salt més gran de qualitat. “És una jugadora molt ofensiva. Té molt caràcter. És la capitana de la millor selecció del món, que és campiona de tot, i pot aportar molta més competitivitat a la plantilla. És supercompleta. Des del punt de vista defensiu, pot defensar la boia i per fora. Pot jugar de 2, de 3, en totes les posicions. És una killer, com diem nosaltres”, resumeix Palma. En tot cas, per veure jugar l’estrella nord-americana s’haurà d’esperar fins a la tercera setmana d’octubre, amb la lliga ja començada.

El CN Sabadell, amb la incorporació de Steffens i l’única baixa de Pili Peña (Sant Andreu), manté el poderós bloc del curs passat, amb set jugadores de la selecció espanyola, ben al contrari que el seu rival d’avui, La Sirena CN Mataró, que ha experimentat una renovació total, començant per l’inquilí de la banqueta. La brasilera Marina Zablith serà l’encarregada de dirigir el nou projecte del club mataroní en substitució de Florin Bonca, el tècnic de l’últim lustre. El conjunt maresmenc ha tingut fins a set baixes respecte al curs passat, amb la marxa de la mateixa Zablith, Gibson, Willemsz, Abad, Dance i Carevic. Alba Bonamusa continua vinculada al club, tot i que ja ha marxat becada per la Universitat de Hawaii. Bach, Cambray, Lloret, Vicente i Graupera formaran el nucli dur de l’equip, que s’ha reforçat amb les franceses Audrey Daulé i Lea Bachelier, i les nord-americanes Gabby Stone (portera) i Brigitta Games (boia), que com Steffens no aterraran a Catalunya fins a la segona quinzena d’octubre. Després d’una temporada discreta, el CN Mataró vol recuperar la seva essència i treballar de valent per tornar a formar una altra gran generació de jugadores sorgides del planter. Absent Zablith per motius personals, Pau Cardenal i Elena Padilla seran els encarregats de dirigir avui l’equip maresmenc, que mentre no arribi Stone haurà de disposar de les joves porteres Júlia Àvila i Blanca Colominas.

En l’altra semifinal de la supercopa (20.45 h), el CN Sant Andreu, amb la base de jugadores que nodreixen les seleccions campiones del món juvenil i d’Europa júnior, i els reforços de les internacionals absolutes Pili Peña i Anna Gual, és el gran favorit. De totes maneres, el seu rival, el CN Terrassa, també arriba a Can Llong amb alguns reforços: Claudia Abad (CN Mataró), Blanca Goset i Judith Panicello (CE Mediterrani), Marta Silva (CN Sabadell) i Martina Cardona (UE Horta). Com en l’última edició, la final de la supercopa es disputarà a la piscina Natzaret de València, diumenge vinent a la una del migdia.

LA DADA

El CN Sabadell manté el bloc del curs passat, amb l’única baixa de Pili Peña
Semifinals (Can Llong)
S1. CN Sabadell-CN Mataró 19.15 h
S2. Sant Andreu-CN Terrassa 20.45 h
Final (València)
Vencedors S1- S2 diumenge (12 h)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)