Handbol

ORIOL MÁRQUEZ

PIVOT HANDBOL BORDILS

“Toquem de peus a terra”

“Volem passar i que vingui un equip de l’Asobal”, diu el pivot abans del partit de demà (19 h) contra el Barça B

“El que hem de mirar de fer és lligar la permanència al més aviat possible”

Les idees que en Cata volia introduir a l’equip ja estan molt més arrelades i en lloc de perdre jugadors n’hem guanyat

Autor de nou gols en el primer partit de lliga a casa (35-25) i absent en el segon a Antequera (24-21) per una circumstància familiar, Oriol Márquez (Girona, 1992) és un dels puntals ofensius del Bordils, al primer equip del qual va pujar coincidint amb el primer curs a plata. Tercer golejador de l’equip el curs passat, el 6 és també un dels protagonistes del partit de copa de demà amb el Barça B (19 h), de qui va rebutjar una oferta aquest estiu. “Era molt senzilla: jo hauria estat el més veterà i com que fa cinc anys que estic en aquesta categoria hi aportava experiència. Era el meu rol i no anava més enllà, així que ni m’ho vaig arribar a plantejar”, recorda.

Aquest partit, contra un equip català, perd transcendència?
Jugar contra el Barça sempre et dona aquell valor afegit, és un equip català amb el qual t’enfrontes durant la lliga: nois joves, amb molta qualitat, i més que restar crec que dona un plus de ganes a l’equip. Jugues contra el Barça, la copa... Volem passar i que vingui un equip de l’Asobal.
Fa un any hi van guanyar el primer partit de la temporada en la copa, i en canvi aquest l’inici ja va ser positiu. Molt diferent...
És poc comparable i els moments són completament diferents. L’equip es troba en una situació molt distant: l’any passat en Cata tot just havia agafat l’equip i, com cada any, hi havia hagut baixes. I, aquest, ha estat completament diferent: l’equip anava rodat, les idees que en Cata volia introduir a l’equip ja estan molt més arrelades i en lloc de perdre jugadors n’hem guanyat. És mala llet que hi hagi ara aquest partit, perquè havíem començat molt bé...
Comenta les altes, que va coincidir amb tots tres a l’equip ja. Acostumats a perdre peces...
Tots tres ens donen un valor afegit molt valuós en cada posició. En Canyi [Marc Canyigueral] al lateral dret ens dona molt llançament i molta qualitat. L’Esteve [Ferrer] al centre és un gran director de joc i amb molta experiència malgrat que sigui encara jove, i d’en Masmi [David Masmiquel]... què puc dir? Ens aporta molt, al pivot tot el que he pogut aprendre ha estat gràcies a ell.
Masmi com aquell qui diu no havia ni de jugar al primer equip i, dissabte, era l’únic pivot. Compartir lloc amb ell... En pot seguir aprenent i els minuts poden ser de més qualitat per a l’equip.
Et dona molta tranquil·litat saber que el tens allà i saber que si algun de nosaltres dos no fa un bon partit l’altre sí que pot fer-lo. A més, hem de tenir en compte que en Jairo [Montes] està de baixa. Quan es recuperi la competitivitat a la nostra posició és brutal.
Fa un any sabien que, amb tantes baixes, ho fessin bé o malament jugarien. Des del punt de vista col·lectiu s’arriba a passar malament i tot?
Sí, perquè no pots arribar-ho a controlar. I que et trobis en una situació tan complicada com aquesta i no puguis disposar dels jugadors que vols quan els necessites és molt fotut. I aquest any ens trobem tot el contrari, excepte dissabte passat, que hi va haver baixes que no tocaven. Ens dona molta tranquil·litat el fet que hi hagi molts jugadors que poden jugar en moltes posicions. Perfecte.
Des de fora la plantilla es veu molt millorada. Les expectatives que es marquen són més altes o només pensen, un cop més, en la permanència?
Toquem de peus a terra. El que hem de mirar de fer és lligar la permanència al més aviat possible i, a partir d’aquí, ja s’anirà veient. Però el nostre objectiu principal és la permanència.
En la copa el Barça B ha eliminat diversos equips d’Asobal. Aconseguir-ho, el Bordils, seria el que potser tenen pendent d’aquests anys? Ja s’hi van acostar...
Sí, contra el Benidorm vam estar a punt [28-29, el 2014]. Seria una altra anècdota o fita important a marcar en la nostra història com a club. Seria increïble i potser sí que una de les úniques coses factibles que ens poden quedar...
A l’estiu vam saber que l’havia vingut a buscar el Barça B. Passat un temps, com va anar?
Sí, es va posar en contacte amb mi el seu entrenador. Lorenzo [Rueda] em va proposar l’oferta, però al cap de molt poc temps la vaig rebutjar. Posada sobre la taula, vaig veure que no millorava pràcticament gens el que jo podia tenir aquí, a Bordils. Econòmicament la considerava molt deficient i, al final, hi tenim la nostra vida feta, aquí. I perquè et plantegis marxar se t’ha de posar tot molt de cara i és complicat que això passi. Jo tinc la meva vida aquí, la parella, feina estable... Era molt difícil.
En deu haver tingut més abans. Tan llaminer és el Bordils?
És molt senzill i si haguessis jugat a la mateixa categoria o més amunt, i coneguessis el Bordils, sabries que amb la situació en què es troba el club, completament amateur, és molt fàcil venir a pescar: qualsevol oferta econòmica millorarà el que tenen al club. Són intel·ligents i quan un jugador destaca, té projecció i podria complir les expectatives el venen a buscar i esperen tenir sort, que fins ara n’han tingut.
Ha passat, el moment de marxar? Quan ho va fer Marc Canyigueral semblava tombar un mur.
Crec que és el cicle natural. El que té de bo Bordils és que –i sé que ens fem repetitius– realment som una família. Jo hi tinc els meus amics i sé que puc comptar amb ells per a tot. I el que et passa pel cap en el moment que et fan l’oferta és anar a viure l’experiència. Saps que amb això no et faràs milionari, però ho has de fer tenint present el que tens a casa, i tots tenim coses que ens hi lliguen, aquí. I saps que sempre t’acolliran amb els braços oberts també aquí, per això és un cicle força natural.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)