Més esport

Hi haurà 24 catalans en els Jocs de la Joventut

Poliesportiu. Les estrelles del futur disputaran entre aquest dissabte, dia 6, i el dijous 18 d’aquest mes la seva competició olímpica a Buenos Aires

Els Jocs Olímpics de la Joventut que es disputaran a a Buenos Aires tindran una representació de 24 catalans entre els 86 esportistes que ha seleccionat el Comitè Olímpic Espanyol. La capital argentina acollirà aquesta competició de les estrelles del futur –esportistes d’entre 15 i 18 anys–,a partir de demà i fins al dijous 18. Es disputaran 32 esports i hi haurà 206 països amb 4.000 participants. En l’edició del 2010 tres catalans van pujar al podi, i en la del 2014 van ser onze els catalans que van guanyar una medalla.

En aquesta edició destaca la presència de l’atleta Maria Vicente, que és l’actual campiona mundial (2017) i europea (2018) de la categoria sub-18 d’heptatló i europea sub-18 de triple. En l’europeu de la seva categoria a Györ (Hongria) d’aquest any va fer el rècord mundial sub-18 d’heptatló. També va debutar en l’europeu de Berlín 2018 en la categoria absoluta. Una altra campiona mundial en el seu esport i en la seva edat és Nina Font, que va guanyar el mundial júnior de surf d’estel a Hainan (Xina). A principi d’any ja havia estat tercera de l’europeu.

Els 24 esportistes catalans estaran presents en 13 dels 32 esports que es disputaran a Buenos Aires, en les diferents modalitats en què han aconseguit grans resultats aquesta temporada. Laura Heredia va aconseguir el subcampionat mundial júnior de pentatló modern en la competició feta a la República Txeca. La nedadora Cristina Garcia Kirichenco va debutar en un campionat europeu absolut aquest estiu i en la seva categoria va ser cinquena en l’europeu júnior de Finlàndia en els 200 m esquena.

En els esports d’equip destaca la presència de tres catalanes en el conjunt de quatre jugadors de bàsquet 3x3. Aquest estiu i en el bàsquet tradicional, Mama Dembelé va guanyar amb la selecció espanyola U-17 la medalla de bronze de l’europeu de la seva categoria i va estar en el cinc ideal. Anna Gamarra i Estel Puiggrós van formar part de l’equip estatal U-17 que va ser sisè en el mundial de la seva categoria. En handbol, Pau Ferré va ser cinquè en l’europeu juvenil, i l’any 2017 havia sigut campió mundial juvenil d’handbol platja amb el combinat estatal.

Atletisme.
Bernat Erta, Eric Guzmán, Artur Coll i Maria Vicente.
Bàdminton.
Elena Andreu.
Bàsquet 3x3.
Mama Dembelé, Anna Gamarra i Estel Puiggrós.
Handbol.
Pau Farré.
Futbol sala.
Elia Gulli i Anna Muniesa.
Gimnàstica artística.
Alba Petisco.
Gimnàstica trampolí.
Marina Chavarría i Robert Vilarasau.
Golf.
David Puig
Natació.
Cristina Garcia Kirichenko, Marcos Gil, Ferran Julià i Ferran Siré.
Pentatló modern.
Laura Heredia.
Rem.
Aina Prats.
Tir amb arc.
Elia Canales.
Vela.
Nina Font i Adrián Noel Surroca.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)