Més esport

Els arguments del projecte Pirineus - Barcelona 2030

El COI va comprovar, en la seva visita a principis de setembre, que Catalunya disposa d’unes instal·lacions suficients per acollir uns Jocs d’hivern i que totes les infraestructures que es construirien perquè l’esdeveniment fos una realitat són també una necessitat del territori

Per tal de conèixer el plantejament i les línies mestres del projecte Pirineus - Barcelona, com determina el nou reglament olímpic quan un territori aspira a organitzar uns Jocs, entre el 3 i el 5 de setembre passats, el suís Gilbert Felli va visitar Catalunya. Consultor del COI i ex-director executiu d’uns quants Jocs Olímpics, Felli va realitzar la seva avaluació guiat per la secretaria general de l’Esport. El seu veredicte favorable es va saber abans-d’ahir i ha suposat una important empenta per a la proposta catalana d’organitzar els Jocs d’hivern del 2030.

Què va veure Gilbert Felli abans d’aprovar el projecte? Quins llocs va visitar? D’entrada, cal subratllar que va poder comprovar com el projecte Pirineus - Barcelona respon amb nota als dos principals requisits de la nova normativa del Comitè Olímpic Internacional: ofereix les instal·lacions suficients per acollir uns Jocs d’hivern i totes les infraestructures que es construirien perquè l’esdeveniment fos una realitat són una necessitat per al territori. Una d’elles, el desdoblament de la C-16, la va poder tastar personalment perquè aquesta va ser la via per on va viatjar des de la capital catalana fins als Pirineus.

Neu i gel

L’aeroport de la Seu d’Urgell i les pistes d’esquí de la Molina, Masella i Baqueira Beret són els quatre llocs clau de la meitat pirinenca de la candidatura catalana. Allà es disputarien, lògicament, les proves dels esports de neu, mentre que a la ciutat de Barcelona, i al seu cinturó, tindrien lloc les competicions de gel. Amb aquesta idea el consultor del CIO va visitar les instal·lacions del FC Barcelona –el nou Palau Blaugrana podrà convertir-se, si cal, en un imponent palau de gel–, el Pavelló Municipal Olímpic de Badalona, la pista coberta d’atletisme que hi ha a Sabadell o el Palau Sant Jordi. Gilbert Felli va veure també altres espais que es podrien adaptar a la competició, com ara els pavellons de les fires de Barcelona i l’Hospitalet o el Centre de Convencions Internacionals, al Fòrum.

Barcelona
Marina del Prat vermell
Vila Olímpica
Pavellons de les Fires
Competició de gel
Palau Sant Jordi
Competició de gel
CCIB (Fòrum)
Competició de gel
Palau d’Esports
Competició de gel
Pavelló Mpal. Badalona
Competició de gel
Pista coberta Sabadell
Competició de gel
Nou Palau Blaugrana
Competició de gel
Pirineus
La Seu d’Urgell
Aeroport
La Molina
Competició de neu
Masella
Competició de neu
Baqueira Beret
Competició de neu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)