Ciclisme

Carabin i Suss lideren La Tramun més dura

Ciclisme. Guanyen una inoblidable 20a edició, que és la més exigent de la història perquè la pluja i el fang compliquen més un recorregut llarg i difícil

La Tramun 2018 es va presentar com la més dura de les que s’havien organitzat fins ara, amb un recorregut més llarg (77 km) i difícil, però la pluja i el fang la van complicar molt més i van convertir aquesta 20a edició en inoblidable. El belga Sebastien Carabin i la suïssa Esther Suss van ser els guanyadors d’aquesta prova puntuable per al circuit de les UCI Marathon Series. Sebastien Carabin va aconseguir la seva segona victòria, ja que ja havia guanyat l’edició del 2016, i ho va fer amb un temps de 4h36:51. Per a Esther Suss va ser la primera i es va imposar amb un registre de 5h55:31.

La cursa masculina va ser molt disputada i no es va decidir fins als últims vint quilòmetres. La lluita per la victòria va començar com un procés de selecció natural a mesura que anaven passant els quilòmetres i van quedar al davant en una lluita directa el campió d’Itàlia, Samuele Porro, i Sebastien Carabin. L’italià va portar el pes de la cursa durant molts quilòmetres, però el belga va demostrar el seu gran estat de forma i la seva tècnica excel·lent i va acabar obrint forat i aconseguint la victòria amb dos minuts de marge sobre Samuele Porro (4h38:42). La tercera plaça la va ocupar el català Francesc Guerra, el guanyador de l’any passat, amb 4h43:00.

La victòria d’Esther Suss en la prova femenina va ser molt clara i després de dominar des de l’inici de la prova va superar per gairebé mitja hora la segona classificada, la britànica Sally Bigham (6h24:05). La tercera posició va ser per a la també suïssa Florence Darbellay. Les corredores catalanes van tenir una bona actuació i la millor va ser Meritxell Figueras, en la cinquena plaça, i, per la seva banda, Mercè Pacios va ser sisena i Sandra Santanyes va ocupar la setena posició.

En la prova de La Tramun XCC de 33 km de recorregut la victòria va ser per al belga Michiel Van Aelbroeck (2h10:26), i en noies va guanyar la seva parella, la també belga Alice Pirard (2h45:36).