El valor de tenir principis

Handbol. El Bordils, amb una sabata i una espardenya al camp d’un equip dissenyat per pujar, planteja un duel a cara descoberta i en surt escaldat

nava 30 bordils 21

VIVEROS HEROL NAVA:Bernabéu (5), Casado (9), Virseda (3), Ajo Villarraso (2), D’Antino (1), Sánchez (1), Villagran (3), Rodríguez, Ajo Martín (1), Alonso, Llopis (1), Lamariano, Kisselev, Moreno (3), Filipe (1) i Gómez.HANDBOL BORDILS:González, Mach, Xicu Reixach (2), Márquez (2), Prat (1), Palahí (5), Comas, Vilanoa, Canyigueral, Moreno (4), Pep Reixach (2), Esteve Ferrer (5) i Fornés.PARCIALS:2-2, 4-3, 6-4, 7-6, 8-7, 10-9; 14-12, 16-13, 20-15, 24-15, 27-18 i 30-21.ÀRBITRES:Lorena García i Tània Rodríguez. Exclusions a Bernabéu i Moreno, del Nava, i a Márquez, Prat, Vilanova (2) i Fornés, del Bordils.

“No venim a Nava a perdre de poc, volem guanyar els 30 partits de lliga i hem d’anar a totes”, va dir Sergi Catarain després de la derrota a la pista d’un dels més ferms candidats a l’ascens directe a l’Asobal. Amb només 13 efectius, el tècnic va fer un plantejament molt arriscat amb una defensa 5-1 que va permetre als verds arribar al descans amb possibilitats (10-9). Després, els castellans van marcar les seves tres primeres possessions i, encara amb l’esperança d’esgotar les seves possibilitats, Cata va canviar la defensa per una de mixta 4-2 que amb el Bordils fins i tot sense porter va acabar amb un 30-19 a dos minuts i mig del final.

La filosofia

“Ens hem merescut perdre de 9 i quan veus 30-21 és una pallissa. Però Nava dirà que és un partit molt complicat i que no l’han trencat fins al final”, reconeixia Catarain. La desena d’aturades de Lamariano en la primera meitat –Jordi tampoc va quedar curt i fins i tot Comas va aturar el primer penal local– no van permetre al Nava obrir forat abans del descans. En quadre, Xicu Reixach primer (4-4) i Esteve Ferrer després (9-9) dirigien l’equip i executaven les jugades –cinc gols entre els dos centrals– en un primer temps en què la 5-1 amb Ignasi Moreno sobre Villagran neutralitzava el talent concentrat a la localitat de Segòvia a cop de talonari. Casado va fer el seu quart gol abans de la mitja part (10-9) i el pas pels vestidors va afavorir l’Herol. De l’empat a 9 (Ferrer, 2/2 des dels 7 metres) es va passar al 13-10 abans que Arnau Palahí, amb molèsties físiques –encara més tocat jugava Sergi Mach–, anotés el seu tercer gol (13-10). Ignasi Moreno va fer el 13-12 en el minut 5 de la segona meitat, però l’extrem era l’únic a perforar la porteria local. El 17 va fer 4 gols seguits i, abans que Palahí anotés el següent gol per als catalans, el resultat ja era d’escàndol (25-15). “Amb 4 o 5 gols avall ens hem posat molt nerviosos i amb la defensa 4-2 els deixàvem que entressin. Una llàstima”, deia Cata, resignat amb el desenllaç però ferm en la seva filosofia: “Som pocs, però hem de ser valents.”

FINS AL DESCANS

“En els primers 30 minuts l’equip ha estat a un 9,5. Després ens hem precipitat massa”