Si defensem ben d’hora...

Handbol. El Bordils fa una primera part pràcticament perfecta en defensa, deixa l’Amenabar amb només cinc gols i encarrila la tercera victòria de la temporada

BORDILS 29 AMENABAR 23

HANDBOL BORDILS:González, Mach (4), Xicu Reixach, Márquez (3), Prat (2), Palahí, Masó, Comas, Vilanova, Masmiquel (1), Canyigueral (2), Moreno (3), Montes (1), Pep Reixach (4) i Ferrer (9).AMENABAR ZARAUTZ:A. Atorrasagasti (1), Aguirrezabalaga (1), Balenciaga (2), Aizpitarte (1), Iraeta, Etxaniz, Olaizola (1), Otegi, Beristain (2), J. Atorrasagasti, Amilibia (3), Ballesteros, Goenaga (8), Zubeldia, Jiménez (1) i Manterola (3).PARCIALS:1-0, 2-1, 5-3, 8-3, 10-3, 13-5; 17-7, 20-10, 22-15, 24-18, 27-21 i 29-23.ÀRBITRES:Hoz i Pereda.

La propera (18-11-18)

Ciudad Real-Viveros Herol; Amenabar-Zamora; Barça B Lassa-Bordils; Acanor-Palma del Río; Torrelavega-Villa de Aranda; Agustinos-Antequera; Cisne-Santoña; Port Sagunt-St. Martí-Adrianenc.

El Bordils va aconseguir la tercera victòria i el setè punt del curs –el deixen desè de la general– en un partit molt seriós en defensa, especialment en un primer temps en què només va encaixar cinc gols.

Excelsos en defensa i amb Jordi González lluint-se sota els tres pals, els blanc-i-verds van deixar els bascos amb un sol gol els primers dotze minuts. I, en atac, tenien en Esteve Ferrer el seu principal baluard. El central es va fer uns tips d’assistir i de marcar (4 gols en el primer temps i 9 en total) i va tenir una actuació decisiva. Seva va ser l’assistència que va permetre a Moreno anotar d’una bonica vaselina i aconseguir el primer avantatge de tres gols per part del Bordils (4-1, 12’). Un gol que desencallava uns breus minuts d’indecisió dels locals en atac a causa de les pèrdues de pilota. Amb el 5-3 (14’), el Bordils es va enlairar definitivament. Prat va de ser decisiu amb dos gols consecutius des de l’extrem esquerre, però especialment sagnant va ser el gol anotat per Pep Reixach en un contraatac en robar una pilota just després d’un temps mort demanat pel tècnic basc (9-3, 21’). El Bordils va jugar a un nivell gairebé perfecte i va deixar el rival amb només cinc gols en el descans (13-5).

El Bordils va tornar a sortir embalat en el segon temps i va assolir un avantatge màxim d’onze gols (18-7, 36’). Aquell ritme, però, no es podia sostenir, i entre un lògic relaxament del Bordils i la intensificació de l’atac de l’Amenabar, els bascos van anar retallant diferències fins a acostar-se a quatre gols (22-18, 49’). Catarain va demanar un temps mort que va ser de molt profit per al Bordils. Amb defensa 5-1 i doble pivot va aconseguir obstaculitzar l’atac rival. Dos gols providencials de Masmiquel i Uri i un aturada de González permetien als blanc-i-verds encarar els últims deu minuts amb sis gols de marge (24-18). Els rivals bascos ja no van ser capaços d’acostar-se més i el Bordils va certificar la tercera victòria en vuit jornades.

El Bordils visitarà, diumenge que ve (12.30 h), la pista del Barça B, el líder, contra què va empatar en el desplaçament de la temporada passada.