Futbol sala

“Ens falta el reconeixement mediàtic i institucional”

Futbol sala. El president de la FCFS, Dani Vives, aposta per la unificació amb la Federació Catalana de Futbol i lamenta l’oblit de les institucions i els mitjans de comunicació

Quan està a punt de començar el mundial sub-20 de l’Associació Mundial de Futsal (AMF), el president de la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS), Dani Vives, celebra el reconeixement internacional a Catalunya en el seu esport, que li permetrà participar en aquest torneig, al mateix temps que lamenta la indiferència de les institucions i de la premsa. “És molt difícil d’explicar. D’una banda, tenim el que moltes federacions catalanes voldrien, que és el reconeixement internacional, però, en l’àmbit institucional i en el dels mitjans de comunicació, ens tenen oblidats. Fins i tot en esdeveniments com un mundial. És una situació que, francament, no entenc i em supera”, sentencia. En aquest sentit, Vives assegura que “és més complicat explicar a Catalunya que competim com un país reconegut que jugar amb el nom de Catalunya fora de casa nostra”.

Entre el 18 i el 26 de novembre la selecció catalana sub-20 competirà, a Colòmbia, en un campionat del món en el qual s’haurà d’enfrontar a l’Argentina, el Marroc i Bolívia en la fase de grups. “Serà molt complicat”, considera el president de la FCFS, que hi afegeix que, ara per ara, és més important poder competir com a Catalunya que els resultats. “Ens sentim uns privilegiats. No hi ha res que ompli més que escoltar el cant d’Els segadors lluny de Catalunya, amb tot el pavelló dempeus, amb un respecte per part de tothom que et fa posar la pell de gallina. És en moments com aquest quan veiem la importància de ser país i em fa mal que no ho aprofitem des de Catalunya”, insisteix.

Tot plegat impulsa Dani Vives a considerar que el futur del futbol sala català passa, de manera inevitable, per la unificació de la FCFS i la Federació catalana de Futbol (FCF), de la qual va arribar a ser vicepresident amb Jordi Casals i, posteriorment, amb Andreu Subies. L’any 2013, però, va plegar com a conseqüència de les importants discrepàncies que mantenia amb alguns directius i el 2014 es va incorporar a la FCFS. “El futbol sala català s’ha d’unificar d’una vegada per totes. Hem de trobar complicitats amb la FCF, hem de buscar com podem col·laborar, tothom ha d’entendre que aquest esport ha d’estar gestionat per una sola federació, en aquest cas la FCFS. Sempre amb el vistiplau del govern de la Generalitat i dels clubs catalans”, conclou.

EL PRESIDENT

Quan escolto ‘Els segadors’ fora de Catalunya, amb tot el pavelló dempeus, em fa mal que no ho aprofitem des d’aquí
El futbol sala català s’ha d’unificar d’una vegada per totes. Hem de trobar complicitats amb la Federació Catalana de Futbol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)