Esquí

Quim Salarich: “Encara no sé on està el meu límit”

Esquí alpí. L’esquiador osonenc disputa aquest cap de setmana l’eslàlom de la copa del món de Levi i té com a objectiu un top en el mundial d’Are

Quim Salarich disputarà demà l’eslàlom de la copa del món d’esquí alpí a Levi (Finlàndia). Aquesta serà la seva desena participació –totes les ha fet en la mateixa especialitat– en la màxima competició de la regularitat i la tercera prova que disputa aquesta temporada després dels dos eslàloms de la copa sud-americana que el setembre passat va fer el Cerro Castor (Argentina). L’esquiador de Malla no ha aconseguit encara classificar-se per a una segona mànega de la copa del món, i espera poder complir aquest objectiu aquesta temporada: “Aquest és el guió que he escrit per a aquesta temporada, i a veure si es compleix. Em trobo força bé i confio a tenir un bon inici a partir de Levi.”

Salarich, olímpic el febrer passat en els Jocs de Pyeongchang, creu que té marge de millora i es mostra ambiciós respecte del seu futur: “Estic en una línia ascendent, de moment no sé on està el meu límit, no veig el meu sostre encara.” El seu principal objectiu aquesta temporada serà la classificació per als mundials, que es faran a Are (Suècia) entre el 4 i el 19 de febrer del 2019: “Vull intentar millorar el meu últim resultat en un mundial, que va ser el 25è lloc a Saint Moritz (2017), i intentar entrar entre els vint primers, que és un resultat difícil però possible.” L’osonenc també aspira a consolidar-se entre els quinze primers de la copa d’Europa i, fins i tot, quedar entre els deu millors “esporàdicament”.

Salarich ja pensa, a més, en la propera cita olímpica d’hivern, que tindrà lloc a Pequín el febrer de 2022: “Tenim encara quatre anys per treballar. Una medalla no és una idea desenraonada, i la veritat és que estic molt motivat.” Salarich destaca quins són els seus punts forts i quins necessita millorar: “Molta gent diu que soc dels més ràpids del món quan la pista és plana i que les meves carències comencen quan arriba el pendent, el mur fort. Des de fa dos anys estic treballant molt i a poc a poc vaig polint carències.”

L’eslàlom de Levi serà la primera prova de la copa del món en la categoria masculina, en la qual l’austríac Marcel Hirscher aspira al seu setè títol. Per a les dones –que competeixen avui– serà la segona prova després del gegant de Soelden, que el mes passat va guanyar la francesa Tessa Worley. La gran favorita, però, serà la nord-americana Mikaela Shiffrin, vencedora dels dos últims globus de cristall.

EL PROTAGONISTA

Són paraules molt grans i sé que és molt difícil, però, com tothom, somio amb una medalla [olímpica]. Encara ho veig lluny
La pretemporada ha anat força bé, hem canviat algunes coses amb el material que ens han donat un plus
Quim Salarich
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)