Atletisme

Nan Oliveras i Jenny Spink, campions

Atletisme. L’olotí i la britànica del Santa Cristina d’Aro guanyen la mitja de Ripoll i el títol català de la distància

La 40a edició del campionat de fons del Ripollès, una prova pionera dins l’atletisme popular a les comarques gironines, va proclamar ahir Nan Oliveras i Jenny Spink (CA Santa Cristina d’Aro) campions de Catalunya de mitja marató. La prova ripollesa no es va escapar del mal temps, marcat per una fina i constant pluja que, malgrat tot, va impedir que la temperatura baixés tant com és habitual en la cursa que va i torna a Sant Joan de les Abadesses per la 260. “M’estic trobant molt bé entrenant i per això volia, abans d’acabar la temporada, fer un parell de mitja maratons per veure com estava”, va dir Nan Oliveras a l’arribada, després de fer el mateix recorregut que l’any 2017 però en quasi dos minuts menys. “Vaig venir l’any passat i no pensava fer tant bona marca, la veritat. Una hora i sis i mig amb el temps que ha fet i els atletes de nivell que hi havia... Estic molt content i més encara per sumar un títol de campió de Catalunya com aquest”, va dir el triatleta internacional.

L’olotí, conscient de la duresa del recorregut sobretot en la primera meitat, quan hi ha un parell de tobogans direcció Sant Joan, va sortir a ritme i de seguida es va trobar amb bones sensacions a les cames. Estudiant com anava Jaafari, al quilòmetre 7 el va deixar en una de les dues pujades més pronunciades de la primera meitat. Nan Oliveras correrà la mitja de Figueres el 2 de desembre.

Jenny Spink, onzena absoluta i campiona de Catalunya, volia fer una prova de qualitat amb vista a la marató de València, també el primer diumenge del mes que ve. La britànica del Santa Cristina d’Aro no sabia què es trobaria al recorregut però es va mostrar molt contenta pel seu triomf i també per la seva marca. Bàrbara Ramon, un altre cop a l’AA Catalunya, i Laia Andreu van ser segona i tercera.

40a mitja marató de Ripoll
1r. N. Oliveras 1h06:30
2n. A. Jaafari (La Sansi) 1h08:24
3r. S. Bouychamane (Sansi) 1h10:35
11è. J. Spink (S. Cristina d’Aro) 1h16:21
25è. B. Ramon (Catalunya) 1h20:08
28è. L. Andreu (Granollers) 1h21:04
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)