Tennis

Ha nascut un gran mestre

Tennis. Zverev supera Djokovic en tots els terrenys per 6-4 i 6-3 en la final de la copa Masters i obté a 21 anys l’èxit més rellevant de la seva carrera

A només 21 anys i tot just en la seva segona participació, l’alemanya Alexander Zverev (3) va esmicolar els pronòstics i va guanyar ahir a l’O2 de Londres contra Novak Djokovic (1) per 6-4 i 6-3 en una hora i 20 minuts la final de la copa Masters, excel·lint en el partit més important fins ara de la seva carrera. Valent en la restades i eficient amb el seu servei estratosfèric, sobretot en el primer set, va exhibir un gran aplom en els intercanvis, fet que va desesperar el número u, fatigat i sense esma. El teutó, quart de l’ATP, es consagra amb un títol de prestigi obtingut, a més, l’endemà d’eliminar, Roger Federer en les semifinals. Paradoxalment, en la fase de grups round robin, havia perdut contra Djokovic per 6-4 i 6-1. Ahir, el guió va ser ben diferent. El jove d’Hamburg tanca el curs amb 58 victòries –més que ningú– i dinou derrotes i engreixa amb quatre títols un palmarès en què ja acumula deu corones.

El tercer alemany que obté el titol rere Boris Becker i Michael Stich va jugar amb 86% de primers el primer set i va guanyar 88% dels punts jugats amb aquests primers. Poca cosa es pot fer davant d’això. Va trencar amb 4-4 en la seva primera oportunitat i va establir el 6-4 situant-se 40-0 amb dos aces i un punt de servei, sense que li tremolessin gens ni mica les cames contra un rival que buscava el seu sisè títol de mestres i que havia guanyat 36 dels 38 últims partits. Engrescat, Zverev va furgar la ferida i va consumar un altre break en el primer joc del segon acte. Djokovic s’hi va regirar (1-1) aprofitant un parell d’erros innecessari del teutó en l’únic moment del partit en què es va descentrar una mica. L’hamburguès va tornar a la càrrega i va infligir el tercer break consecutiu a un jugador que en tot el torneig no havia cedit mai el seu servei en 36 torns. El 3-1 ja va pesar com una llosa i el serbi no va trobar arguments. L’alemany va tancar el partit amb un passing de revés excepcional. Djokovic només va guanyar un inhabitual 35% de punts amb el seu segon servei i va cometre 23 errors no forçats.

LA DADA

10
‘aces’
va signar Zverv, que va guanyar el 79% dels punts amb el primer i el 54% amb el segon.

Mike Bryan i Jack Sock, campions

Els nord-americans Mike Bryan i Jack Sock (5) es van endur el títol de dobles derrotant els francesos Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut (8) per 5-7, 6-1 i 13-11. Els campions van necessitar sis boles de partit i en van salvar una en contra fins que Herbert va cometre una doble falta fatídica. És el cinquè títol de Mike Bryan, que havia guanyat els quatre anteriors (2003, 2004, 2009 i 2014) amb el seu germà bessó Bob, ara lesionat. Al costat de Sock, brillant semifinalista en individuals l’any passat, enguany han guanyat els tornejos de Wimbledon i l’obert del EUA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)