Més esport

“Després d’aquest any, poder ser al Blume és un premi”

Gimnàstica. Rubèn López, que va reaparèixer en el mundial de Doha després de l’operació a l’espatlla, és el principal referent català d’un Blume que té Artur Dalaloyan com a cap de cartell

Rubèn López (Ripollet, 1990) és el màxim referent de la gimnàstica artística catalana en l’últim lustre i un habitual del memorial Joaquim Blume, que es disputa cada dos anys i que per a la 39a edició, dissabte al pavelló Olímpics de la Vall d’Hebron, ja ha esgotat les 2.200 localitats del recinte. El gimnasta del CG Sant Boi, segon en el Blume del 2016 rere el rus Nikita Nagornyy, afronta la competició amb la màxima il·lusió després d’un curs complicat per una operació a l’espatlla que a punt va estar de deixar-lo fora del mundial de Doha. “Els Blumes sempre són especials, i un sempre fa un esforç per ser-hi perquè és una festa de la gimnàstica. És una molt bona oportunitat perquè tots els teus amics, la teva família, la gent del món de la gimnàstica d’aquí, de Catalunya, pugui gaudir dels teus exercicis. Coincideix en unes dates que són després d’una competició important, normalment després d’un mundial com ha estat ara el de Doha [va acabar el 3 de novembre] i costa una mica mantenir un mes més el punt de forma, però es fa amb la il·lusió de mostrar la teva gimnàstica a tothom. Estic molt content perquè aquest ha estat un any molt dur després de l’operació a l’espatlla. El meu objectiu principal era ser en el mundial, i tot el que vingui a partir d’aquí, com el memorial Blume, és com un premi”, valora Rubèn López, amb la vista posada en els Jocs Olímpics de Tòquio.

El gimnasta ripolletenc té clar que el gran favorit per al Blume és el rus Artur Dalaloyan, el campió del concurs complet en el mundial de Doha. “Porta una progressió molt bona i en la final va ser millor que Nikita Nagornyy. Té exercicis molt bons i està en un nivell de forma bestial”, assegura. Absent per lesió l’ucraïnès Oleg Verniaiev, vencedor el 2012 i el 2014, també destaca la participació del japonès Kazuma Kaya, el xinès Yang Jiaxing i l’alcoià Néstor Abad, tots ells finalistes en el concurs complet del mundial de Doha. En categoria femenina, les principals candidates a la victòria seran l’hongaresa Zsofia Kovacs, or en asimètriques i la barra d’equilibri de la copa del món 2018; la italiana Lara Mori i la suïssa Ilria Kaeslin. La participació catalana estarà encapçalada per Laura Bechdejú (Salt GC).

El president de la Federació Catalana de Gimnàstica, Xavier March, i el director de la competició, Joan Bosch, van tornar a reclamar un espai més gran per organitzar el memorial Blume i la comissionada d’Esports, Marta Carranza, va recollir el guant. “Hi ha un projecte per recuperar el pavelló del carrer Lleida, però encara s’ha de consensuar”, va admetre.

LA DADA

Les 2.200 entrades per a la competició es van exhaurir de seguida

EL FAVORIT

El rus Artur Dalaloyan va guanyar cinc medalles en el mundial de Doha
Categoria masculina
Rubèn López (CG Sant Boi)
Thierno Boubacar (Egiba Manresa)
Joel Plata (CG Sant Boi)
Daniel Mendieta (CG Osona)
Néstor Abad (San Blas)
Nicolau Mir (Xelsca)
Artur Dalaloyan (Rússia)
Yang Jiaxing (Xina)
Kazuma Kaya (Japó)
Vladyslav Hryko (Ucraïna)
Stefano Patron (Itàlia)
Categoria femenina
Laura Bechdejú (Salt GC)
Violeta Sánchez (CGA L’Hospitalet)
Angelina Simakova (Rússia)
Lara Mori (Itàlia)
Diana Varinska (Ucraïna)
Tisha Volleman (Holanda)
Zsofia Kovacs (Hongria)
Meitar Lavy (Israel)
Ilaria Kaeslin (Suïssa)
Clàudia Villalba* (CG Terrassa)
Alba Petisco* (CGE Les Moreres) *(actuació fora de concurs)

ELS CATALANS

A més de Rubèn López, hi competiran Joel Plata, Thierno Boubacar, Daniel Mendieta, Laura Bechdejú i Violeta Sánchez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)