N’Guessan salva el mur

Mundial. Un gol de falta del lateral blaugrana a l’últim segon signa l’empat entre França i Alemanya en un duel de màxima intensitat a Berlín

El blaugrana Timothey N’Guessan, amb una fuetada de falta a l’últim segon, va signar les taules (25-25) entre Alemanya i França, i va posar l’epíleg a un partit espectacular i de màxima intensitat en el Mercedes-Benz Arena de Berlín. Tot i tractar-se d’un partit de la ronda preliminar del mundial, els dos equips eren conscients del que s’hi jugaven amb vista a la fase principal de la competició i van esprémer tot el seu potencial sobre la pista. El duel va ser un intercanvi de cops, molt igualat, tot i que el conjunt local va manar durant la major part del partit. De fet, semblava que la victòria no se li escaparia quan una canonada de Wiede va entrar per tot l’escaire i va deixar França a dos gols (25-23) i un jugador menys per la segona exclusió de Dipanda, amb només 3 minuts de joc. Els Experts, però, no van defallir. Kentin Mahe, autor de 9 gols i un dels jugadors més determinants del partit, retallava diferències de penal. Gerard va fer una aturada descomunal, però els nervis es notaven sobre la pista i tots dos equips van cometre errades. N’Guessan va fer una falta en atac, l’equip alemany no va saber rematar la feina, i amb una pèrdua de pilota va donar vida al conjunt bleu. El lateral blaugrana, que havia fet un partit més aviat discret, es va acabar convertint en l’heroi final.

En la posada en escena, Didier Dinart va confiar en els quatre jugadors del Barça –Cedric Sorhaindo, Ludovic Fàbregas, Dika Mem i Tim N’Guessan– en el set inicial, però l’aposta no va durar gaire. El pivot de Banyuls de la Marenda va ser exclòs pràcticament en la primera acció, i Sorhaindo es va fer una lesió a la cama dreta als 7 minuts i mig de joc. En els primers 20 minuts les defenses es van imposar al joc d’atac (5-5). L’entrada en pista de Wiede va aportar més dinamisme al balanç ofensiu germànic, que va poder obrir una petita escletxa en el resultat (10-7). França va replicar gràcies a Fàbregas, que va trobar espais des de la segona línia i va tancar el primer acte amb un parcial de 12-10. En la segona part es va mantenir l’estira-i-arronsa fins a l’empat final entre dos dels candidats al títol mundial.

Al Royal Arena de Copenhagen, Dinamarca i Noruega continuen la seva marxa triomfal. Ahir van superar, respectivament, Àustria (17-28) i Xile (41-20) i demà (20.15 h) s’enfrontaran per resoldre el primer lloc del grup C.

El Brasil, a prop de la segona fase

La selecció brasilera va fer un pas molt important per accedir a la segona fase del mundial després d’una victòria molt ajustada contra Rússia (23-25). El porter del Fraikin Granollers Bombom Almeida, amb 11 aturades i un 46% d’efectivitat, i el blaugrana Thiagus Petrus en tasques defensives van tornar a tenir un paper determinant en un equip que tancarà la primera fase demà contra Corea. El lateral del Dunkerque Haniel Langaro, a qui es vincula amb el Barça a partir del curs vinent, va anotar 6 gols. En aquest mateix grup (A), Sèrbia va obtenir el primer triomf del campionat a costa de Corea (29-31), i en el grup C (Herning) la Tunísia de Toni Gerona es jugarà demà l’accés a la segona fase contra Àustria després de la victòria contra l’Aràbia Saudita (20-24).