Tennis

Djokovic i Zverev passen als vuitens a Austràlia

Tennis. La jugadora del CT Barcino Garbiñe Muguruza derrota la suïssa Timea Bacsinszky per 7-6 i 6-2 i s’enfrontarà a la potent txeca Karolina Pliskova. Halep i Serena se citen en vuitens

Res no ha alterat de manera dràstica el guió previsible de la segona jornada de setzens de l’obert d’Austràlia. Tot i deixar-se un set, el primer del seu camí, davant prometedor canadenc Denis Shapovalov, el serbi Novak Djokovic ha accedit com gairebé sempre als vuitens: 6-3, 6.4, 4-6 i 6-0. Encara més plàcid ha ser el triomf de l’alemany Alexander Zverev, que posa fi a l’aventura del convidat australià Alex Bolt per 6-3, 6-3 i 6-2. Djokovic s’enfrontarà al solvent rus Daniil Medvedev, botxí del ja fa uns mesos desdibuixat belga belga David Goffin per 6-2, 7-6 (3) i 6-3. Zverev, per la seva banda, tindrà una prova de foc davant del canoner canadenc Milos Raonic, semifinalista del torneig el 2016, l’any en què també va jugar i perdre la final de Wimbledon. Es evident que seu rendiment ha baixat en els últims temps –l’any passat a Melbourne va caure en el seu debut, per exemple–, però el seu full de servei fa respecte. En el primer partit es va desfer de l’australià Nick Kyrgios en tres sets i en el segon va fer fora el campió del 2014 Stan Wawrinka en quatre. Avui, la seva víctima ha estat el francès Pierre-Hugues Herbert, al qual ha batut per 6-4, 6-4 i 7-6 (6) amb un 85 per cent de punts guanyats amb el primer servei (51/60).

També completa un gran torneig l’asturià Pablo Carreño. El semifinalista de l’obert dels EUA 2017, ha igualat els vuitens del curs passat gràcies a un triomf esplèndid conta l’imprevisible i genial italià Fabio Fognini per 6-2, 6-4, 2-6 i 6-4. El seu rival serà el japonès Kei Nishikori, que manté la condició d’invicte en una arrencada d’any esplendorosa (7/7) i s’ha desempallegat amb relativa comoditat del portuguès Joâo Sousa per 7-6 (6), 6-1 i 6-2, cedint nomes un cop el seu servei i guanyant el 71 per cent dels punts jugat amb el segon.

En el quadre femení, la tennista del CT Barcino Garbiñe Muguruza ha derrotat la suïssa Timea Bacsinzsky per 7-6 (5) i 6-2 amb 28 cops guanyadors i jugarà els vuitens de final contra la txeca Karolina Pliskova –entrenada per Conchita Martínez–, que ha barrat el pas a la italiana Camila Giorgi per 6-4, 3-6 i 6-2. Després d’un 2018 per oblidar i una caiguda severa en el rànquing, Muguruza, doble campiona de Gran Slam, ha iniciat l’any amb les idees clares i una bona actitud, sovint el seu gran cavall de batalla. El gran duel de vuitens, sens dubte, però, serà el que enfrontarà a la numera 1, la romanesa Simona Halep, ia la set cops campiona a Melbourne Serena Williams. Halep s’ha desfet avui de la seva germana Venus per un clar 6-2 i 6-3 arrodonint per fi un triomf còmode, mentre que Serena, que és la cap de sèrie número 16 i una gens desitjable bala perduda en el quadre, ha fet plorar literalment la jove ucraïnesa de 18 anys Dayana Yastremka: 6-2 i 6-1. Això, si, ha tingut el detall d’anar a consolar-la.

En el primer torn del matí –la matinada passada a Catalunya–, la singular tennista de Xina Taipei Su-we Hsie ha tret de polleguera la japonesa Naomi Osaka quan la dominava per 5-7 i 1-4. Amb unes cames prodigioses, revés i dreta a dues mans i aprofitant bé la força de la bola de la seva rival, Hsieh, que l’any passat es va plantar vuitens tant de Melbourne com de Wimbledon, ha provocat una crisi existencial a la vigent campiona de l’obert dels EUA. Malgrat els seus 21 anys, Osaka ha mantingut el cap fred i ha capgirat la truita: 5-7, 6-4 i 6-1. Se les haurà amb la letona Anastasija Sebastova, que ha derrotar la xinesa Qiang Wang per un doble 6-3. També ha tingut suor freda la ucraïnesa Elina Svitolina, que ha aixecar un 0-3 en el tercer set contra la xinesa Shuai Zhang. Es jugarà l’accés als quarts contra la potent nord-americana Madison Keys, que ha derrotar la belga Elise Mertens, semifinalista l’any passat, per 6-3 i 6-2.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)