Premi (gros) a la constància

Divisió d’honor plata. Primer triomf del Bordils fora, amb Jordi aturant un penal quan faltaven 4 segons i després que Esteve Ferrer donés el segon avantatge als del Blanc i Verd

ADRIANENC 26 BORDILS 27

SANT MARTI ADRIANENC:Guzmán, López (2), Guerrero (3), Camats (3), Miguel Torres (2), Víctor Torres (5), Eguino, Laliga (2), Alejandro Rodríguez (1), Martínez, Cisneros (5), Cerezo (1), Romero (2), Esparza, Costa i Pau Rodríguez.HANDBOL BORDILS:González, Mach (8), Xicu Reixach (2), Márquez (3), Combis (2), Prat (3), Masó, Comas, Vilanova, Canyigueral (2), Moreno (1), Pep Reixach, Ferrer (6) i Pou.PARCIALS:4-1, 8-4, 12-6, 14-8, 15-10, 17-13; 17-15, 17-17, 21-18, 23-21, 25-23 i 26-27.ÀRBITRES:Huertas Herrador i García del Salto. Exclusions a Camats, Miguel Torres, Laliga i Cisneros de l’Adrianenc i a Prat i Masó del Bordils.

Primera victòria del Bordils com a visitant aquest curs, en l’últim partit de la primera volta i el primer del 2019 per als del Blanc i Verd, que enllacen tres punts en els seus dos últims partits, tot dos fora.

Perquè Jordi González va aturar el penal a Cisneros a 4 segons. Perquè Esteve Ferrer va fer el 26-27 (29:13), el segon avantatge bordilenc. Perquè Márquez va empatar a 26 assistit per Ferrer (28:10). Perquè Prat havia completat el 0-8 entre el final de la primera part i l’inici de la segona, en el primer avantatge del Bordils (17-18). I, sobretot, perquè, després d’un mal inici, els de Cata no ho van engegar tot a dida amb el 14-7 d’Alejandro Rodríguez, superant Comas –havia substituït Jordi i encaixava el 10-6–, sol, entrant per la zona del pivot. La constància del Bordils lluny del seu fortí aquest curs va tenir el premi gros, per fi, dels 2 punts. Que fos amb l’èpica aturada de Jordi –els aficionats del conjunt del Gironès a la Verneda ja en corejaven el nom, abans del llançament– només afegeix valor al triomf.

Només podia anar millor

Marc Prat va fer el primer gol visitant en el minut 3 (2-1) de contraatac. Com el segon: 5-2 de Sergi Mach, després del primer temps mort de Catarain (6:07, 5-1). El primer en estàtic va ser també del màxim golejador ahir, plenament recuperat de la lesió, com va dir aquesta setmana a L’Esportiu (6-3). Esteve Ferrer no trobava el gol i sí el seu relleu, Xicu Reixach (7-4). Però Adrianenc castigava les pèrdues bordilenques (8-4 al contraatac) i ni el canvi de porter amb Comas aturava la progressió local: 13-6. El contragol de Combis (13-7) el responien els liles amb el 14-7. La 5-1 i el doble pivot en atac eren l’estimul tàctic d’una primera reacció: Mach amb amenaça de passiu (14-8) i de penal (14-9) i Combis a l’extrem (14-10). Un primer 0-3 que obria el camí a un altre, abans del descans amb Xicu per baix, el primer de Márquez i el d’Ignasi Moreno, a l’altre extrem. Un parcial que arribava a 0-8 en els més de 12 minuts sense encaixar i que acabava amb el primer avantatge: 17-18, Prat al contraatac (10:23).

Adrianenc responia amb un 4-0 (22-18). Però Esteve Ferrer ja era l’amo a la pista, llavors. Havia fet el 17-14 en el primer atac de la segona meitat i l’empat a 17. I després del flai d’esquena de Mach (22-19), va fer el 22-20 en dos per dos, assistència a Márquez (23-21), gol per sota les cames (23-22), l’exclusió que va treure a Laliga, l’entrada marca de la casa pel 26-25, l’assistència...

“Els hem tingut molt desgastats, l’Esteve els ha pogut encarar, ha pogut desequilibrar i n’hem tret més profit”, posava en valor Catarain, satisfet amb la primera volta: “Amb un partit pendent i menys partits a casa que l’any passat, tenim més punts. El balanç és molt bo.”

No és normal que ens facin 17 gols en la primera part. El nostre potencial defensiu són els 9 gols que rebem en la segona
Hem tingut paciència, en cap moment ens hem posat més nerviosos del que tocava i els jugadors han tingut el cap fred
La mentalitat s’ha d’inculcar i crec que ho hem fet: s’ha de lluitar tot. No podem viatjar havent perdut des de casa
Sergi Catarain
13
minuts
sense encaixar cap gol va estar el Bordils, del 17-10 (26:31) a l’empat a 18 (10:50 de la segona).