Tennis

Pliskova fa una remuntada èpica i elimina Serena

Tennis. La txeca aixeca un 1-5 en el tercer set, salva quatre pilotes de partit i jugarà la semifinal d’Austràlia contra la japonesa Osaka. Djokovic passa fluix i se les haurà amb Pouille

Les grans remuntades són relativament habituals en el tennis, però adquireixen major o menor transcendència en funció de l’escenari, del rival i de les circumstàncies. Per això, la que avui ha protagonitzat la txeca Karolina Pliskova davant de Serena Williams en els quarts de final de l’obert d’Austràlia es pot qualificar d’heroica: 6-4, 4-6 i 7-5 en dues hores i 10 minuts. Entrenada per l’extennista de Montsó Conchita Martínez, Pliskova no ha pogut contenir les llàgrimes quan ha batut la icona nord-americana aixecant un 1-5 en contra en el tercer set i salvant amb 4-5 quatre pilotes de partit amb una gestió perfecta de les emocions. De fet, Pliskova que té un dels millors serveis del circuit, ha jugat millor en línies generals quan anava per sota que no pas quan ha vist la claror d’una possible victòria. Per això, no ha sabut gestionar la situació d’avantatge quan en el segon set ha trencat en el cinquè joc i s’ha situat amb 6-4 i 3-2 davant d’una rival erràtica que no trobava el seu joc. A Serena, però, mai no se pot donar per vençuda. La guanyadora de 23 Grand Slams –l’últim, precisament, l’obert d’Austràlia 2017–ha apel·lat a l’orgull i el caràcter i ha replicat ràpidament amb un contrabreak que l’ha catapultat. Fins al punt d’encarrilar el partit amb contundència abans que Pliskova ressuscités amb tres trencaments (3/3) en el tercer parcial. La txeca jugarà la semifinal contra la japonesa Naomi Osaka, que ha derrotat amb relativa comoditat la ucraïnesa Elina Svitolina –6-4 i 6-1– amb un recital d’agressivitat: 31 cops guanyadors per 11 de la rival.

En el quadre masculí, Novak Djokovic ha eliminar amb el mínim desgast el japonès Kei Nishikori per 6-1, 4- 1 i retirada per dolor en la cuixa dreta. El serbi accedeix per setena vegada a les semifinals. De fet, sempre que les ha jugat ha estat campió. El seu rival serà el francès Lucas Pouille, un convidat certament inesperat que ha barrat el pas del canadenc Milos Raonic, que perd una altra oportunitat: 7-6(4), 6-3, 6-7(2) i 6-4 en tres hores. Serà la primera aparició del gal en unes semifinals de Grand Slam. Fins ara, el seu millor resultat van ser els quarts de final de Wimbledon i de l’obert dels EUA el 2016. De fet, mai a Melbourne havia superat ni un sol partit en les seves cinc participacions anteriors entre el 2014 i el 2018.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)