Esquí

Baqueira, primera parada del circuit SBX i SX aquest cap de setmana

Port Ainé també acollirà els Campionats estatals d'slope style, tant per freeskiers com snowboarders

El circuit de Copa d'Espanya Movistar de snowboard cros (SBX) i skicross (SX), que es disputarà a Baqueira Beret el proper cap de setmana, a més de Formigal i Sierra Nevada més endavant, va néixer la temporada passada amb l'objectiu de promocionar l'esport de base de surf de neu i torna aquesta temporada gràcies al suport de Movistar.

Fora del circuit, però dins de les disciplines de freeski i snowboard, també es disputaran els campionats estatals de bumps a Sierra Nevada a més dels campionats estatals de slope style a Port Ainé.

La temporada 2018-2019 acollirà de nou la Copa d'Espanya de Movistar de snowboard cros (SBX) i ski cross (SX). El circuit visitarà 3 estacions: Baqueira Beret, Formigal i Sierra Nevada, parada que també serà testimoni dels Campionats estatals de bumps per a freestylers mentre que Portainé acollirà els Campionats d'Espanya de slope style, tant per freeskiers com snowboarders.

La primera parada de l'esdeveniment serà el proper cap de setmana del 26 i 27 de gener a l'estació de Baqueira Beret on es trobaran clubs amb els seus esportistes dedicats a aquestes modalitats espectaculars. La zona triada per al traçat serà a Beret i els equips tècnics estan ultimant l'emplaçament del traçat especialment tenint en compte les nevades previstes.

L'objectiu principal de la Copa d'Espanya de Movistar de SBX i SX és potenciar les categories de base oferint un circuit atractiu per a clubs i federacions autonòmiques per aconseguir augmentar el nombre d'esportistes en aquestes disciplines. Els riders de la RFEDI l'alt nivell, que passen la majoria de l'any fora d'Espanya competiran almenys en una de les proves.

Amb aquests esdeveniments, distribuïts equilibradament per la geografia espanyola, és possible promocionar els esports d'hivern en unes modalitats amb grans esportistes de la federació: en l'equip de SBX destaca la figura del medallista olímpic Regino Hernández (bronze als Jocs de PyeongChang'18 ), així com del guanyador del globus de vidre de la Copa del Món 2015 Lucas Eguibar, rider que també es va proclamar subcampió del Món a Sierra Nevada 2017, tant en individual com per equips al costat del seu company Hernández.

En slopestyle de surf de neu destaquen Maria Hidalgo i Josito Aragón, tot un exemple a seguir per als adolescents que comencen a aquests esports. Sempre sense oblidar a Queralt Castellet, diploma olímpic a PyeongChang'18 i especialitzada en halfpipe. En esquí freestyle destaquen Javi Lliso, 2n en la classificació final de Copa d'Europa FIS d'esquí freestyle en la modalitat de slopestyle la temporada passada, i Thibault Magnin que va aconseguir la tercera plaça en el mundial Júnior FIS de bigair.

Un dels objectius més importants del Pla Estratègic de la RFEDI es fonamenta en promoure els esportistes de base del surf de neu i freeski. Gràcies al patrocini de Telefónica, la temporada 2017-2018 es va poder crear la Copa d'Espanya Movistar, així com els Campionats d'Espanya per a aquests esports. Un gran suport que va agafar impuls en Mundials de Sierra Nevada 2017 i que es sustenta gràcies al suport de Movistar.

Per la promoció de l'esport base

Amb tot, aquests esdeveniments no serien possibles sense el suport de les estacions d'esquí i ATUDEM. Sierra Nevada és una estació pionera en aquestes modalitats i compta amb un dels complexos més potents del sud d'Europa, gràcies a la pista de sots de la Visera i l'snowpark de Sulayr. Finalment, també cal remarcar les instal·lacions d'Aramon Formigal i Baqueira Beret, que disposen d'uns snowparks en què el públic més jove troba la màxima diversió en unes disciplines creatives i en constant canvi.

Calendari previst

1ª CE SBX / SX,  26-27 gener a Baqueira Beret, RFEDI-FCEH
2ª CE SBX / SX 09-10 febrer a Formigal, RFEDI-FADI-Arg
3ª CE i Cts Esp SBX / SX / MO el 30-31 març a Sierra Nevada, RFEDI-FADI-ANZ
Cts Espanya SBS / SS / BA el 7 d'abril a Portainé, RFEDI-FCEH

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)