Tennis

Nadal atropella Tsitsipas i jugarà la final d’Austràlia

Tennis.El manacorí guanya per 6-2, 6-4 i 6-0 i buscarà el seu segon títol contra el vencedor del duel de demà entre Djokovic i Pouille. Osaka i Kvitova lluitaran dissabte pel títol i pel número 1

Incommensurable, Rafa Nadal (2) ha escombrat aquest matí de la pista l’emergent grec Stefanos Tsitsipas (14) per 6-2, 6-4 i 6-0 en una hora i 46 minuts i es planta a la seva cinquena final de l’obert d’Austràlia sense haver perdut cap set en els partits precedents. El seu rival diumenge (9.30 h) serà el vencedor del partit que juguen demà al matí, també a les 9.30 h, el serbi i sis cops campió a Melbourne Novak Djokovic (1) i el francès i nouvingut a una cita de tal volada Lucas Pouille (28). Nadal va ser campió el 2009 i busca el seu segon títol a Melbourne.

Possiblement en el millor moment de forma de la seva carrera, el balear, que no havia jugat cap partit durant el 2019 abans d’arribar al torneig, ha estat netament superior i no ha perdut mai el servei, en el qual ha introduït canvis tècnics que li han permès millorar-lo en eficiència –85 per cent de punts guanyats amb el primer i 71 per cent, una exageració, amb el segon–, alhora que ha relaxat el gest per evitar més desgast. Tstitsipas només ha disposat d’una pilota de break que no ha aprofitat quan perdia per 5-0 en el tercer set i el peix estava tot venut.

El manacorí també ha millorat l’agressivitat del seu joc i n’ha tornat a donar fe, amb 28 cops guanyadors, onze més que l’hel·lè. Ha mantingut, a més, el seu grau de fiabilitat habitual i només ha comès 14 errors no forçats. Tsitsipas, que ha fet un gran torneig en el qual va eliminar Roger Federer –el campió de les dues edicions anteriors–s’ha vist impotent davant de l’allau de joc proposat pel seu oponent.

La final del quadre femení la jugaran dissabte la japonesa i vigent campiona de l’obert dels EUA Naomi Osaka (4) i la txeca i bicampiona de Wimbledon (2011 i 2014) Petra Kvitova (8). Osaka ha derrotat la txeca Karolina Pliskova per 6-2, 4-6 i 6-4 en una hora i 53 minuts. Kvitova ha diluït el somni americà de Danielle Collins per 7-6 (2) i 6-0. La guanyadora serà la nova número 1 del tennis mundial rellevant a la romanesa Simona Halep

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)