Tennis

Djokovic excel·leix i obté el seu setè títol a Austràlia

Tennis. El serbi apallissa Rafa Nadal per 6-3, 6-2 i 6-3 en dues hores i 4 minuts de monòleg i es converteix en el primer home que guanya set vegades el primer Grand Slam del curs

Un monòleg de tennis impressionant ha permès Novak Djokovic escombrar aquest matí de la pisa Rafa Nadal per 6-3, 6-2 i 6-3 en dues hores i 4 minuts i obtenir el seu setè títol en l’obert d’Austràlia en set finals disputades. Es converteix en el primer jugador que guanya set vegades el primer Grand Slam del curs, desempatant amb els sis títols que també llueixen el suís Roger Federer i l’australià Roy Emerson.

El serbi ha jugat com els àngels i no ha deixat ni respirar el manacorí, que tan sols ha disposat d’una pilota de trencament que no ha aprofitat en el sisè joc del tercer set quan el desenllaç ja era irremissible. Djokovic, que ha trencat cinc cops el servei del seu oponent (5/8), obté el seu quinzè títol de Grand Slam i s’acosta als 17 de Nadal. Federer continua mant amb vint corones de la màxima graduació.

El 53è partit de la sèrie entre els dos monstres, no ha respost a les expectatives d’igualtat. De fet, el serbi ha guanyat set vegades el seu servei en blanc, una dada esfereïdora, amb un vuitanta per cent de punts guanyats amb el primer (40/50) i un estratosfèric 84 per cent amb el segon (16/19). Amb la pilota en joc ha exhibit la seva classe amb un revés excels i una mortífera dreta paral·lela que mai ha permès Nadal entrar ni dins de la pista ni dins del partit. Djokovic ha acabat el duel amb només vuit errors no forçats comesos. Un exemple que il·lustra el seu domini és que ha tancat el segon set al servei amb tres aces seguits i el joc en blanc. Ha tancat el partit restant en la segona oportunitat. Malgrat la impotència manifesta, Nadal ha lluitat fins a l’últim bola d’un duel en què el ritme de Djokovic li ha resultat inassumible.

És la primera vegada que el balear no guanya cap set en una final de Grand Slam i la quarta final que perd a Melbourne, escenari on va guanyar el 2009 el seu únic títol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)