Sensacions contraposades

Waterpolo. L’Astralpool Sabadell obté a Catània tres gols de renda per a la tornada dels quarts de la Champions, mentre que el Sant Andreu es veu clarament superat per l’Olympiacòs

ORIZZONTE 9 CN SABADELL 12

EKIPE ORIZZONTE:Gorlero, Iannou, Garibotti (1). Bianconi (2), Aiello (1), Spampinato, Palmieri, Marletta (4), Van der Sloot (1), Koolhass, Riccioli, Santapaola i Condorelli.ASTRALPOOL CN SABADELL:Ester, M. Ortiz, Espar (1), B. Ortiz (3), G. Farré, Steffens (1), Cordobès, Maica García (2), Domènech, Forca (1), Neushul (2), Leiton (2) i A. Farré.PARCIALS:2-3, 1-3, 2-3 i 4-3.ÀRBITRES:N. Marcopoulou (Grècia) i radu Matache (Romania).

SANT ANDREU 7 OLYMPIACÒS 16

CN SANT ANDREU:E. Sánchez, Peña, Gual, Luque, Morell (1), Ariño (1), Jackovic (1), Sleeking, (2), Palacio, Keuning (1), Crespí (1), P. Sánchez i Nieto (ps)OLYMPIACÒS:Stamatopoulo, plevritou (1), Eggens (2), Elephteriadou (1), Manolioudaki, A. Avramidou (3), Asimaki (4), M. Plevritou (1), Buckling (2), Gofers, Tsoukala (1), Myriokefalitaki (1) i Diamantopoulou.PARCIALS:2-3, 0-4, 4-4 i 1-5.ÀRBITRES:Raffaele Colombo (itàlia) | Marjay Zsolt (Hongria).

L’objectiu de l’Astralpool CN Sabadell d’estar un any més en la final a quatre de la Champions femenina s’ha reforçat després que ahir, a la piscina de l’Orizzonte de Catània, l’equip vallesà s’imposés per 9-12 coincidint amb el partit d’anada de l’eliminatòria de quarts. Un valuós resultat que atorga tres gols de renda amb vista al duel de tornada, que es disputarà a Can Llong el proper 12 de març. Per contra, el CN Sant Andreu, que mai havia arribat tan lluny a la màxima competició europea, comença a enfocar el seu camí cap a la final a quatre de la copa LEN després d’encaixar a la piscina Pere Serrat un contundent 7-16 contra l’Olympiacòs. Un resultat que deixa l’eliminatòria virtualment resolta per a les gregues a falta de la tornada del proper 9 de març.

La motivació de les jugadores andreuenques no va ser suficient per contrarestar la clara superioritat de l’Olympiacòs, un dels ferms candidats a aixecar la Champions. Les de Javier Aznar van mantenir el frec a frec en el primer quart (2-3), però a partir del segon l’Olympiacòs va començar a distanciar-se amb un parcial de 0-4. Els problemes per contenir Alexandra Asimaki a la posició de boia va ser un factor clau perquè en el descans el marcador ja fos de 2-7. De fet, Asimaki, a banda dels quatre gols que va marcar, va provocar quatre penals a favor del seu equip. “Ens han fet cinc gols des de la boia i això no t’ho pots permetre, i menys en competició internacional. Hem comès massa errors”, va lamentar Maria Elena Sánchez en finalitzar el partit en declaracions a Esport3. La portera, absent en l’última copa de la reina per lesió, va reaparèixer després d’accelerar la recuperació per no perdre’s la cita europea. Ja en el darrer quart va deixar el seu lloc a la seva companya Paula Nieto.

Amb el duel clarament decantat a favor de l’Olympiacòs, l’objectiu del CN Sant Andreu va ser evitar encaixar un càstig més gran. Dos gols consecutius de Paula Crespí i Silvia Morell van reduir les distàncies durant el tercer quart (6-10), però les gregues van tornar a accelerar el joc fins a acabar acumulant una renda de nou gols.

Pel que fa al CN Sabadell, podrà afrontar el duel de tornada a Can Llong amb la garantia que atorga un coixí de tres gols. Tot i això, el triomf per 9-12 signat a Catània podia haver estat fins i tot millor per a l’equip vallesà, que va arribar a tenir cinc gols de renda a l’inici de l’últim quart (5-10). Les clares aspiracions de les vallesanes a la Champions van quedar paleses amb reaccions com la que els va permetre refer-se d’un 2-0 inicial, per tal d’arribar al descans amb un 3-6 a favor. Va tornar a destacar la feina de Maica García i Paula Leiton a la boia, mentre que Bea Ortiz va erigir-se en la màxima realitzadora de l’equip amb tres gols.

L’Olympiacòs ha estat superior, ens han fet cinc gols des de la boia i això no ho pots permetre, i menys en competició internacional
No estem contentes perquè hem perdut, però cal valorar que és la primera vegada que estem en els quarts