Ciclisme

Els 40 anys i la Tres Nacions d’Hermida

Ciclisme. El corredor cerdà, cinc cops olímpic, es fa càrrec de l’organització de la marxa, presentada ahir

“El nostre objectiu ha estat reinventar la marxa, per actualitzar-la als nous temps, però sense revertir els seus orígens. Els 39 anys d’història de la marxa Tres Nacions són mèrit del Club Ciclista Puigcerdà, i esperem que duri 40 anys més”, va dir Josep Antoni Hermida, en la presentació de la marxa Tres Nacions by AQUAdrink d’ahir a la seu de la Federació Catalana de Ciclisme. L’acte va aplegar, a més del cinc cops olímpic i excampió del món de BTT, el president de la FCC, Joaquim Vilaplana, i la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Puigcerdà, Mar Quera.

La prova, amb inscripcions obertes demà, es farà el 15 de juny amb el tradicional recorregut de 140 quilòmetres que supera Envalira (Andorra) i el coll de Puigmorens (Cerdanya). “Hem mantingut els seus orígens perquè la marxa Tres Nacions té capacitat de tornar a recuperar tots aquells que ja l’han disputat, i també els que s’estan iniciant en el món del cicloturisme, perquè té una distància correcte i molt de valor afegit”, va dir el medallista als Jocs d’Atenes, que es va mostrar “molt il·lusionat per poder encapçalar aquesta històrica i autèntica marxa, perquè sempre ha estat una de les referents” i a ell en especial perquè és de Puigcerdà. “L’he disputada molts d’anys i mai m’ha deixat de sorprendre i d’enamorar-me el seu recorregut. Un ciclista no es retira mai, i sempre que pugui continuarà fent la marxa Tres Nacions com he fet jo quan era amateur, quan vaig ser professional, i com faig ara ja retirat.” Hi ha afegit també que el recorregut serà el mateix que en les anteriors edicions, passant pels mítics ports d’Envalira de 2.400 metres de desnivell i el coll de Puigmorens.

“És una marxa molt atractiva i un referent per a tots els que practiquen el cicloturisme a Catalunya. Reuneix totes les condicions perquè tothom la pugui fer amb un mínim de preparació. La ruta pirinenca de les Tres Nacions sempre ha estat mítica”, va dir Vilaplana.

EL 15 DE JUNY

La prova té 140 quilòmetres, pas per Envalira i Puigmorens i obre demà inscripcions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)