Ciclisme

De Gendt venç en solitari la primera etapa de la Volta

Ciclisme. El corredor belga ha format part de l’escapa del dia i s’ha mantingut al davant fins al final.

Thomas de Gendt és el primer líder de la Volta a Catalunya després d’imposar-se en solitari en la primera etapa, de 162 km amb sortida i arribada a Calella. El corredor belga, que amb el d’avui ja suma quatre triomfs d’etapa a Catalunya –els precedents corresponent al 2013, 2016 i 2018–, ha creuat la meta amb un temps de 4h14:32 i ha tret 2 minuts i 42 segons al pilot, on rodaven els principals candidats a fer-se amb la general.

Calella ha estat per vuitè any consecutiu el punt de sortida de la Volta, a banda de ser també el punt d’arribada. Engany el primer dia de cursa s’enduria respecte a edicions anteriors amb tres ascensos de primera categoria al Montseny, el Muntanya i Coll Formic. La sinuositat del recorregut ha propiciat les escapades i la més destacada ha estat la que contenia a uns sis corredors, entre els quals hi havia un dels nom propi del pilot, Thomas de Gendt (Lotto). El belga ha aconseguit marxar-se en solitari i en coronar l’alt de Coll Formic ja disposava d’uns tres minuts i mig de marge respecte el gran grup. La diferència ha anat augmentant fins a ser de 4:30 a falta de 30 km per a la meta, més que suficient tot i que encara faltava un pas per l’alt del Collsacreu (3a categoria) ja que el pilot, comandat principals ment pel Movistar i el Mitchelton, no ha accelerat el ritme per intentar neutralitzar-lo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)