Atletisme

Sisens en un circuit exigent

Atletisme. Bossy i Guerrero compleixen en el relleu mixt del mundial de cros d’Aarhus

Artur Bossy i Esther Guerrero van salvar amb bona nota els tobogans de l’exigent circuit del mundial de cros, al museu prehistòric de Moesgaard, i van certificar la sisena posició en el relleu mixt després de prendre el relleu al valencià Víctor Ruiz i l’aragonesa Cristina Espejo. El quartet espanyol va transitar entre la cinquena i la vuitena posició, i al final va completar les quatre voltes al recorregut en 27:47, a 1:58 del vencedor, l’equip d’Etiòpia. La sorpresa va ser el subcampionat del Marroc (26:22), que en l’última posta va superar el conjunt de Kenya (26:29). Els Estats Units (27:01) i Uganda (27:35) es van repartir la quarta i la cinquena posició d’un total de deu equips participants.

Joshua Cheptegei, que fa dos anys va protagonitzar una sonada davallada quan tenia la victòria a l’abast a Kampala, va demostrar ser el més fort a les muntanyes russes d’Aarhus, amb baixades molt pronunciades i pujades de fins al 21% de desnivell. Tampoc no hi faltaven zones de fang, amb un gran bassal, i d’altres amb sorra de platja. Cheptegei va cobrir els 10.025 m de la prova en 31:40 i a més d’assolir el primer títol absolut per a Uganda va liderar el triomf per equips, davant de les poderoses seleccions de Kenya i Etiòpia. El títol femení va ser per a la kenyana Hellen Obiri (36:14).

La representació catalana es va completar amb el 66è lloc d’Ayad Lamdassem en el seu cinquè mundial i el 64è de la corredora del CA Canaletes Elia Saura en la prova sub-20.

PROTAGONISTES

Considero que hem fet un bon treball d’equip i hem sabut gestionar bé les nostres forces. Volem dedicar aquest sisè lloc a Jesús Gómez, que no ha pogut competir per lesió
Artur Bossy
La tàctica del seleccionador d’alternar noi i noia en el relleu penso que ha estat encertada. És un bon resultat i segur que aquest relleu seguirà creixent en altres campionats